Debelina plate

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Recimo, da gre za primer prizidka k hiši, kjer bi bil spodnji del (pritličje) na stebrih (torej frej v smislu terase), zgornji del pa kot ena soba, ter nad njo zopet ravna streha (dimenzije nekje 8 x 4 metre, višine 6 metrov)..

Koliko naj bi bila oz. je v povprečju debela taka plata: med Pritličjem - I. nad in med: I. nad - streha/terasa (recimo nepohodna ravna streha).

15 cm, 20 cm ..? več ?
951025-Prizidek.jpg

Priponke

• 951025-Prizidek.jpg
    951025-Prizidek.jpg
    7,6 KB · Ogledi: 902

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ja saj to je tudi en mali problemček..ker če že bi bila zadeva postavljena kot ločena 'enota' - torej tudi ob hiši na stebrih (ne vem pa, če bi 4 stebri zadoščali?). Ker naslanjati na hišo ne pride v poštev, ker je na hiši prva plata prenizko.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ko sem sam potreboval podoben nasvet, sem investiral v strokovni nasvet na Gradbenem centru:

http://www.gi-zrmk.si/GC/Svetovanje.aspx

Tudi zaradi tega, ker ne poznam nobenega arhitekta - statika, kolegi ki se 'menda' razumejo v gradnjo, pa so bili prevečkrat v nasprotju z lastnimi izjavami.

"Ziher je - ziher"
wink-1.gif

LP

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Vincent,
slike ne morem povečat (??) a imaš že nekaj skotirano.
V podobni zadevi sem predvidel kolegu , da se narediji stebri ob starem objektu in minimalna dilatacija, ker je hotel imeti dostop do sobe in terase iz starega objekta.
Kar obe plošči 15 cm; bo pa v spodnji ppotrebna drugačna armatura. Boš imel atiko ali odkapni rob na ravni strehi? Imaš idejno že rešeno? Detalji ob robovih.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik grez pravi:
Vincent,
slike ne morem povečat (??) a imaš že nekaj skotirano.

skotirano?..kaj to pomeni

V štartu sem si zamislil samostoječe (druge opcije tudi ne vidim) , da vse skupaj stoji na 4-ih stebrih (stebra ob hiši na tej skici še nista vrisana). Vhod bi bil iz stopnišča v I. nadstropju - zgolj povečanje okna v vrata (potrebna stopnica..ker se višina plat ne bo ujemala..obstoječa plata ima spodnjo točko na 220 cm..torej nekje 30 cm prenizko)).

Kolikor sem meril je na razpolago 5,70 metra - s tem da ni potrebo posegati v zgornje okno na stopnišču (venec okoli prizidka je seveda lahko višji).

Bi pa rad imel spodaj vsaj 230 cm višine, zun. izolacije (pod 1. plato) nekje 15-20 cm, plata 15-20 cm, izolacija pod estrihom (cca. 5 cm) plošče talnega gretja cca. 6 cm, estrih cca. 6 cm, notranja višina cca. 250, plata 15 cm, zunanja izolacija (nad 2. plato) 20 cm + kar pride na vrh ravne strehe (tu še malo tavam v temi ker ne poznam zadev)....to sem tudi zrisal na priloženi skici (bom doma poskusil narediti malo večjo sliko).

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Hej "Vincent". Ali imaš GD za omenjen poseg? Arhitektura?
Bi priporočal, da se izdela skelet iz AB stebrov in nosilcev.
Tvojega načrta ne morem odpreti. Če potrebuješ kaj bolj natančnrga se slišiva lahko na ZS!

p.s. : Da nisi ti tudi na PSS??

LP

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.810
6.782
113
pri taščici
kot vem je na PSS
se mi pa čudni zdi da ne ve kaj je "(s)kotirano"
kakšne nosilce pod plato ne bi bilo napak narediti!

predvidevam da boš delal brez GD, ker sicer se naj projektant ukvarja s zgornjimi težavami.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
sem tudi na PPS ja
smile-1.gif
.

Le trenutno bi rad nabral čim več informacij predno se česarkoli lotim-o.

To da je treba štartat z LI ter nato pripravit projekt (pred pridobitvijo GD-ja) sem nekako pogruntal...vseeno pa mene ta trenutek zanima kaj je sploh možno/opcija narediti...se pravi kako bi se dalo zadevo speljat s tehnično/gradbenega vidika.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Pri takšnih dimenzijah je res najboljša skleletna gradnja - se pravi postaviš stebre, jih zvežeš z nosilci v prvi etaži, nadaljuješ s stebri do druge etaže in jih spet povežeš z nosilci. Potem pa samo še plošče vliješ na etažah in si rešil zadevo. Za tvoje dimenzije najugodnejša varianta.