DDWRT ALI TOMATO

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Imam router LINKYS WRT54GL,do sedaj sem imel naj naložen firmware Tomato 1.28,sedaj pa sem naložil DDWRT firmware minigeneric in zadeva je tudi lepo delala.Nato sem upgratal na firmware standard dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin,ki naj bi imel več funkcij,vendar ni opaziti kaj več dodatnih funkcij.
Zanima me naslednje,da mi povesti tisti,ki ste kdaj resnično testirali oba firmwara,kateri je bolj primeren za WDS.
Poleg tega me zanima,kateri je bolj primeren za povečanje oddajne moči antene in za koliko ste jo največ povečali,da ni bilo težav.
Tomato ima privzeto 41,ddwrt pa 28,oba lahko varno povečaš na 70,kaj pa več?
Povezavo bi delal med dvema hišama,sta pa marleski(narazen le 5 metrov) in sem razmišljal,da bi morda na okno dal le 1 router kateremu bi morda pojačal moč anten,če pa bi uporabil 2 routerja pa me zanima ali je bolje routerja povezati preko kabla ali brezžično?
Za konec pa še,koliko notebook sta kdaj obesili brezžično na linksys wrt54gl in je zadeva še lepo tekla,je kaka omejitev?

Hvala vsem za odgovore

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
jst vedno rpedlagam tomato, ker je "lažji". DD-WRT je samo za tiste, ki želijo nekaj več, kar pa povprečni uporabnik to ni.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
open wrt je nekaj še bolj simpl vsekakor če ima twoj ruter še slučajno kak usb je to prava stvar za installirat mali ruter dela ko velki server
smile-1.gif
v kombinaciji z twonkyjem pa še media server, print server, NAS. Video survailance server ipd.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Jaz imam 3 usmerjevalnike na različnih lokacijah: WRT54GL, WRT160NL in nekga netgeara. Na začetku sem imel na WRT54GL naložen tomato, ki mi je popolnoma ustrezal, ker ga za WRT160NL ni, sem nanj naložil dd-wrt.. enako sem poten naredil še na netgearu in na konc še na WRT54. Razlog je sila preprost: enak interface na vseh lokacijah. Kar se funkcionalnosti tiče sem pa preveč nezahteven uporabnik da bi lahko povedal več. Oba sta dovolj dobra da je router nekje v kotu in nanj pozabiš, kar pa za serijski firmware ne morem rečt.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
jaz imam tomato, ker ima v mojem primeru pac vecjo prepoustnost - pri dd-wrt mi download prakticno ni sel cez 2mB/s tomato pa brez problema max (preko 3mB/s)

mogoce se je kaj v tem casu spremenilo, ampak vec nisem imel razloga menjavat

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
meni download pri obeh dela enako dobro,tako da je potem problem pri tebi v nečem drugem

lp

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
DOWNLOAD 5M in UPLOAD 1M,enako je bilo pri Tomato.Mislim,da je problem v routerjih,ker folk gleda na ceno in da prihrani 10e ,kupi raje kaj drugega kot Linksys.Saj so tudi ostale znamke vredu,le najcenejše variante ne smeš vzeti.

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
Povezavo bi delal med dvema hišama,sta pa marleski(narazen le 5 metrov) in sem razmišljal,da bi morda na okno dal le 1 router kateremu bi morda pojačal moč anten,če pa bi uporabil 2 routerja pa me zanima ali je bolje routerja povezati preko kabla ali brezžično?
Za konec pa še,koliko notebook sta kdaj obesili brezžično na linksys wrt54gl in je zadeva še lepo tekla,je kaka omejitev?
Preko kabla je boljše, tako da če je možnost, daj kabel.
Za moč WLAN signala pa postavi en ruter in pojdi z laptopom k sosedu, pa boš takoj videl, če je OK ali ni.
Tam 3 je WLAN klienti delujejo skoraj na vseh (modeli za 15 EUR izvzeti).

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
no na linksys wrt54g v2 tomato nima problem prabavljat 28mbps, pri cemer je dd-wrt mel problem prebavljat 15mbps. Kako je pri drugih ruterjih (novejsih) ne vem

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Uspel sem narediti WDS na 2 Linksys wrt54gl (DDWRT firmware) in zadeva lepo dela.
Zelo primerno za tiste,ki imate hiše in želite povezave v 2 nadstropjih in je lahko izguba vsaj 50%.
Z 2 routerjem pa nič ne izgubite na hirosti signala.
Brezžični wireless se lepo poveže z tistim routerjem,ki več oddaja.Tudi izgube Uploada in Downloada ni,tako kot nekateri navajajo,res da kaže na vsakem routerju 50%,vendar če ste gor z enim prenosnikom imate vso hitrost,če pa ste z 2 prenosnikoma na liniji pa je normalno,da morate hitrost prepoloviti,isto je če imate samo en router,linija 10/10 in ste gor z 2 pc-ja ne moreta oba pc-ja hkrati imeti 10/10.
Primerno tudi za tiste,ki živite v bloku in soseda plačujeta vsak svoj internet,bolje hitrost malo dvigniti in oba surfata preko ene linije,se da letno kar lepo prihraniti,bom končal o tem,ker ni dobro javno razpravljati.
če bo kdo želel pomoč glede WDS na omenjenih routerjih in firmwaru naj se oglasi.

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Prepolovi se hitrost WLAN-a.

Ko klient pošlje paket ruterju 1, ga potem ta mora še poslat k ruterju 2.
Istočasno to ne gre, zato prenos paketa traja dvakrat dlje kot sicer.

Torej WLAN hitrost gre z 10-20 Mbps na pol, torej 5-10 Mbps.
Če imaj internet počasnejši, se ti to seveda ne bo poznalo.