dd-wrt repeater bridge - napačna gps lokacija

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Torej po postavitvi drugega routerja, kot repeaterja za obstoječo wifi omrežje (asus 520gc z dd wrt sp2 fw) se mi pojavla čuden problem na telefonu, ki uporablja to novo wifi omrežje. V aplikaciji vreme in na zemljevidih mi kaže lokacijo v Moskvi!
hysterical-1.gif

Časovni pas je na obeh routerjih ok. Google ne najde nič pametnega za dd-wrt, sem pa videl, da je nek repeater od Verizon ameriškega operaterja tudi kazal 100+ milj napačno lokacijo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Kakšna je MAC addressa WIFI dela routerja? Si kaj spreminjal to vrednost? Ker ta del se uporablja z namenom pridobivanja geolokacije.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Preveri, če je kak bug v DD-WRT za tvoj router. Za mojega Linksysa je bil pri določeni verziji bug, da je imel radijski del nek določen MAC namesto pravega. Tako kot je povedal philips se MAC uporablja tudi pri geolokaciji, tako da lahko pride v tem primeru do zmede.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Verjetno bo res kaj na tem. Mac naslova nisem nič spreminjal, tako da je privzeti. Pa dobro, dokler net šiba me to niti ne moti tolko... dd wrt je pač fajn zaradi večih stvari pa še moč na anteni lahko prilagajaš
smile-1.gif