Davek na rekreativce

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
TO se pa bere kot slab hec.
bonk.gif

Da bi karkoli citiral je nesmiselno, ker je res treba vse prebrat...no mogoce zmaga ta:

Citat:
v javno blagajno pa tak športnik prispeva manj kot denimo kadilec, ki ima za nameček še krajšo pričakovano življenjsko dobo, kar neposredno in pozitivno vpliva tudi na pokojninsko blagajno.

al pa ta:

Citat:
Vse več je namreč ljudi, ki vsak dan tečejo, kolesarijo, ali na kak drug nesmiseln način trošijo svojo dragoceno energijo, medtem ko bi težko rekli, da vsak dan tudi berejo knjige, prepevajo, se udeležujejo in sodelujejo na kulturnih prireditvah, ali celo ustvarjajo, kar je bržčas povsem nesprejemljivo.«

cheer.gif

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Me je lih zjutri tole na polno razkurl.
Šele po malici sem opazil, da je tole v rubriki Pavliha! :D

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Šalo na stran, ortopedi navajajo velik porast športnih poškodb rekreativnih športnikov, ki so po 20 letih sedenja na riti in 30kg preveč odkrili tek in ostalo rekreacijo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Mene so ze parkrat vprasali ce se ne bojim za kolena k so me vidli prlaufat s kaksnega hriba, pol pa recem, da je bolj skodljivih njihovih 30 kg prevec spredaj v trebuhu in 15 kg zadaj v ruzaku.
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Da tekmujejo?

Tekmujejo s kom? Na maratonu s časom. To lahko brez tekmovanja. Je motiv za prijavo kje drugje? Eksibicinozem (hi mom!!!)? Pripadnost (veliki maratonski družini)?

Jaz sem se nekajkrat prijavil na tekmovanje, da bi z ekipo zmagali. Nisem pa hotel tekmovati na tekmovanju. Ampak, če sem hotel osvojiti tisto nagrado, sem se moral prijaviti. Še dobr, da smo zmagali, ker drugače ne bi imelo smisla (se prijaviti).

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Tekmujes lahko sam s sabo, se prijavis na juris na Vrsic in s pomocje vzdusja lazje zgrizes klanec recimo.
Tekmujes s sosedovim Francem, ki ga je zmogel lani.
etc
Da gres po zmago, ni tekmovanje?
Sicer pa se vsakodnevno tekmuje tudi na alterju, kdo ma vecjo curo.
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
A ni večji izziv brez vzdušja pritečt?
grin1.gif

Drgač sm mel v mislih organizirana tekmovanja. Tekme. Ne mislim tehnike rekreiranja, kjer tehnično tekmuješ proti nasprotniku ali času. Lajf je tekmovanje. Rekreiranje ne pričakuje rezultata. Edini rezultat pri rekreiranju je počutje.
Mogoče preveč razmišljam o tem, zakaj ljudje bežijo...mislim tečejo in to precej masovno, pogosto ter na dolge proge. Rekreativno. Mogoče način življenja, premalo časa (in kolegov ter konj) za polo, cricket in podobno.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Ja, ja, tek je tudi beg v psihologiji....:) Sicer pa ne vem tocno kam ciljas, ljudje tecejo tudi skupaj, se druzijo, spoznavajo somisljenike itd. Eni s tekom, drugi ob pivu, vendar aktivni ljudje pocnejo isto kot malo manj telesno aktivni, celo pijejo in kadijo nekateri.
smile-1.gif
Tko da, ne vem kam ciljas.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
Razmišljam, če so tekme oz. uradna tekmovanja, ubijalci filozofije zdravega gibanja. Če si predstavljaš, da začnemo pri otrocih. Pustmo zdaj stare prdce, ki se po ogrevanju za maraton morajo malo usest
grin1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Tekme niso ubijanje zdravega gibanja, se nikoli niso bila. Zakaj menis, da se je karkoli spremenilo?
Seveda so manijakimed starsi, otroci, trenerji in ostalimi vkljucenimi. Zadnja, ki sem jo slisal je zlom hrbta, 14 letnik.
Zdravo okolje lahko producira zdrave ljudi, telesni in predvsem dusevno, ne. ASICS - anima sana in corpore sano

mistique

Guru
16. jun 2009
13.775
1.590
113
Emona / Carnium
Saj ne mislim, da se je kaj bazičnega spremenilo. Rekreativec se rekreira (ASICS, bravo) in je senzibilen predvsem na to, kako se počuti in to je super. Tekmovalec pa se usmerja k rezultatu tekmovanja na katerega se je pripravljal in prijavil in je v osnovi precej bolj pripravljen žrtvovati počutje za voljo rezultata (čeprav lahko v vsakem trenutku odstopi). Ta filozofija se podira točno tam, kjer si začel stavek z manijaki
smile-1.gif
Pri udležencih in njihovi filozofiji, zrelosti, zavedanju,...in ne gre za obliko rekreacije ampak pristop.
Sprašujem se, koliko je acisc tekmovalcev med rekreativci.

Tale tekmovalec z Ljubljanskega maratona je kar model in se mi zdi bolj podoben rekreativcu, kot tekmovalcu.
https://www.facebook.com/VestriPullum/videos/1508407356143721/

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Hehehe sam teb če neki ne špila V GLAVI nisi srečen
evil.gif