Davek na finančne transakcije...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na skoraj vse. Nakazilo na TRR, dvig, depozit, zavarovanje kredita. Ni da ni. Me zanima koliko sedaj 'zastonjskih' bank bo požrlo davek in ostalo še zastonjskih in koliko jih bo podražilo svoje storitve.
Ampak poteza je pa skrajno
stupid-1.gif

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Ma daj par EUR - ja par EUR krat nekaj 100 taužnt računov - koliko je to.... Gnilobe - da bi pa pri sebi red napravli in enih par dali na Goli otok pa ne. ...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na skoraj vse. Nakazilo na TRR, dvig, depozit, zavarovanje kredita. Ni da ni. Me zanima koliko sedaj 'zastonjskih' bank bo požrlo davek in ostalo še zastonjskih in koliko jih bo podražilo svoje storitve.

Saj če ne zaračunavaš provizije, ti tudi davka ni treba plačat.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kok si smešen... Provizija zmeraj JE (pač se obračuna storitev) in to imajo banke lepo zavedene. Če pa jo tebi ne zaračuna je pa drugo (če jo ti na izpisku ne vidiš še ne pomeni da ne obstaja). Ko bo ta storitev povrhu še obdavčena... Da bi še 6,5% večje stroške požrli...

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
kaj natančno nam bodo obdavčili,če kdo ve?
nakazila so plača,plačila preko spletne banke...
če ti bo partner nakazal denar,bodo tud obdavčil?
če bom kaj prodal na ebayu,mi bodo to obdavčil. a to pomeni, da bodo imeli tudi večji pregled nad nakazili? sedaj naj pod 15k€ ne bi brskali preveč. a bo treba vse na paypal dat,čeprav je tam tut provizija.
kaj menite?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Ne, uvedli bodo ddv na bančne storitve. Sedaj greš plačat položnico na pošto in na poštno provizijo 0,96€ ni obračunan ddv po 4.c točki 44. člena ZDDV-1. Sedaj želijo uvesti 6,5% davek na te storitve.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Firme bodo plačale davek na strošek, ki ga banke zaračunajo, ko pravna oseba dobi nakazilo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V bistvu davek na vsako storitev. In še enkrat, če je tebi ne zaračunajo, to še ne pomeni da ne obstaja.
Torej boš dvignil denar na BA, ki ni last tvoje banke. Tebi banka tega ne računa, banka lastnica pa računa tvoji banki za tvoj dvig. Na to bo davek. Torej koliko časa bodo banke še tolerirale take podražitve, predno jih bodo prevalile na končnega uporabnika?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
V bistvu davek na vsako storitev. In še enkrat, če je tebi ne zaračunajo, to še ne pomeni da ne obstaja.
Torej boš dvignil denar na BA, ki ni last tvoje banke. Tebi banka tega ne računa, banka lastnica pa računa tvoji banki za tvoj dvig. Na to bo davek. Torej koliko časa bodo banke še tolerirale take podražitve, predno jih bodo prevalile na končnega uporabnika?

Če je govora o Sparkasse, sej že od predstavitve udobnega računa, se vsake toliko poveča naročnina, na začetku je bilo 2,3€, sedaj je pa 4,19€. Še vedno je pa znesek minimalen, pa ga bodo še malo povečali. Mogoče bi z nekim osnovnim računom še ceneje čez prišel, ko bi doplačeval posebaj storitve. Ampak podobno kot recimo pri mobilnih paketih z veliko zakupljeni količin, pač nudi udobje fiksnega stroška brez občutka, da te olupijo vsakič, ko nekaj plačaš/dvigneš denar.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik cunctator pravi:
aha super,potem se me to ne tiče
smile-1.gif

Seveda se te tiče, opalili te bodo, ko boš to zapravil (plačal položnico, nakazal naprej, kupil kaj v spletni trgovini, plačal s kartico....)

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
no sej to me jei zanimal,če bodo računal tudi plačilo položnic ali pa prenakazila (recimo men moja nakaže vsak mesec za stroške,torej bojo zdaj njo užgal?)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Pa madona. ne njo!

Davek bodo plačale banke, če pa bodo banke podražile storitev, potem pa bomo to čutili mi.

Koliko pa je 6% od 0.35€ kolikor računa nkbm za položnico...bore malo, ne?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja prav res predlagam, da pravne osebe in fizične pač odpremo račune v tujini recimo Austrija in se izognemo plačilu teh davkov, tako ali tako je pa danes vse možno urejati preko www., očitno vlada želi prepoditi vlagatelje iz našega gnilega bančnega sistema in prav ima
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Saj bi prišel davek na finančne transakcije na EU ravni, ne se bat. Krize ne bo tako hitro konec, če je sploh kdaj bo, in potrebno bo obdavčiti tudi to.