Darilna VISA kartica ali podobno?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ali obstaja to pri nas? Da dobim kreditno kartico na katero se nalozi določena vrednost in se jo lahko podari ?

Kje imajo to ?

lp

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
?

Greš na banko ... A Banko ali pa NKBM banko, za ostale ne vem, pa rečeš za tako Viso, pa je to to. Mogoče ti bodo kaj težili pri tem, koliko imaš dohodka pa če delaš kje ipd, tako kot moji punci ... ti samo reči, da več tak ne moreš zapravti potem, kot gor nakažeš.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.266
340
83
Mislim da je po naši zakonodaji anonimna prepaid dovoljena (po enem zakonu o preprečevanju pranja denarja) samo do 250 EUR max., ne vem pa če jo izdaja kdo pri nas. V tujini pa glej zgoraj.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ni to to kar se isce, hvala vseeno.

Opcija je Smartypay,ampak je 15€ aktivacija + 4€ stroškov pri nakazilu,tko da je škoda vržti stran 19€ ...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
A boš plačeval strani s poriniči, ali zakaj rabiš tako viso?
smile-1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Nekomu jo bo DAL za DARILO. Pa ti res ne razumes kaj pomeni DARILNA VISA kartica?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Nekomu jo bo DAL za DARILO. Pa ti res ne razumes kaj pomeni DARILNA VISA kartica?

Bravo...ampak se je ta opcija odmislila sedaj,ker je previsok strošek le tega oziroma bi nesmotnorno porabil 19€ ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Zastonj ti jo pa noben ne bo izdal. Potem daš pač keš v kuverti od kake položnice.

Abomination1

Pripravnik
22. okt 2012
298
0
16
Pa vsi tako hvalite viso od NKBM. Opazil že na parih forumih. Sem šel gledati, ker jo bom v kratkem potreboval, pa zgleda oh in sploh, ko sem pa vprašal kje je "catch", me je pa ženska smatan gledala.

Brez nadomestila? brez vodenja? Samo tistih par 10€ za izdajo kartice in računa?

Potem že morajo same "transakcije" biti zelo drage, nekje mora nekaj manjkati, nemore banka "zaston" delati. Aja pa tudi spletna banka naj bi bila zastonj, medtem ko jo tisti ki so njeni člani (govorim še vedno o NKBM) morajo mesečno plačevati.

Torej, kje je "catch"?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Saj je par 10€ več kot dovolj za to kar ti omenjaš, pa še trgovci plačujejo procente izdajateljem kartic.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Pa vsi tako hvalite viso od NKBM. Opazil že na parih forumih. Sem šel gledati, ker jo bom v kratkem potreboval, pa zgleda oh in sploh, ko sem pa vprašal kje je "catch", me je pa ženska smatan gledala.

Brez nadomestila? brez vodenja? Samo tistih par 10€ za izdajo kartice in računa?

Potem že morajo same "transakcije" biti zelo drage, nekje mora nekaj manjkati, nemore banka "zaston" delati. Aja pa tudi spletna banka naj bi bila zastonj, medtem ko jo tisti ki so njeni člani (govorim še vedno o NKBM) morajo mesečno plačevati.

Torej, kje je "catch"?

Jaz imam VISO od Banke Koper in sem zadovoljen. Pa tudi poceni je. V neme promocijskem obdobju sem jo dobil brezplačno - če se prav spomnim drugače stane 10,00 EUR. Edini strošek je dvig na bankomatu.

A kje je fora? Banka služi od vsake transakcije, ki jo narediš, ker to plačuje prodajno mesto. Provizije se gibljejo med cca 2% pa do 4%. Odvisno od pogojev, ki jo ima prodajno mesto sklenjeno z banko. Poleg tega je pa izredno velik zaslužek - verjel ali ne - od neporabljenega denarja na kartici. Se pravi, na kartici ti ostane npr. 0,50 EUR in se odločiš, da jo ne rabiš več in kartico zavržeš. Tukaj je namreč zaradi ekonomije obsega - svetovna poraba - koliko je takih primerov tega denarja izjemno veliko. Podobno, kot od tega živijo razni kuponkoti...