Danes me na krožniku/mizi čaka ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Malo pogrešam simpatične prispevke iz nekdanje teme Kaj sem jedel/-a za kosilo, zato ponovno odpiram podobno temo. Tokrat bi od vas rad slišal tudi, kaj ste zajtrkovali, večerjali in kako ste jed pripravili (ne mislim receptov, morda samo napišite, katere začimbe ste dodali, se vam je kaj zažgalo, razkuhalo, kakšen praktičen nasvet ob pripravi, ste obedovali sami v dvoje, skupinsko ... itd.).
Upam, da bo tema zaživela, ker včasih je človek brez ideje za obrok, pa malo pokuka v temo in dobi kakšno idejo.

vejca

Pripravnik
Pri nas bo danes za kosilo zelenjavna rižota in zelena solata. Naredim jo tako da na olju prepražim čebulo, dodam na kocke narezano papriko in paradižnik. dodam govejo kocko in vegeto in na koncu še pasiran paradižnik. V to stresem kuhan riž in premešam. To je to. Enostavno in dobro. Zajtrkujemo ne, večerja je po sistemu "postrezi si sam"

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pri nas bojo danes ta veliki makaroni in golaž...golaž posebej skuhan, makaroni posebej...nato pa makarone stresemo k golažu in še par minut kuhamo, da se makaroni naužijejo okusa...in voila, zraven še skleda solate in je.
e060.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Pri nas pa danes ne bo nič pametnega, ker pridem domov ob osmih. Včaraj pa smo imeli goveji file in rižibiži:) Goveji file je bil iz Hoferja, povaljal sem ga v svežih začimbah (rožmarin, bazilika, timijan, origano), malo posolil in popopral in po par minutk pekel na vsaki strani:) Odlična reč! Kar pa se riža tiče - prepražil sem pol čebule, dodal riž in ustrezno količino vode, ter pest graha iz zmrzovalnika. Še ščepec soli in ščepec vegete, malo posušenega origana in na koncu kocka masla... Njami:) Zraven pa solata, vsekakor. Za sladico pa sem sesul mango:)

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ravnokar sem od mize, kosilo za dve osebi. Danes je bil pripravljen pečen krompir z bučkami in veliko peteršilja, zraven pa je še solata iz stročjega fižola. Je fino, da je kosilo pripravljeno, ko prideš domov, odpreš vrata in lepo zadiši.
Aja, pa še posode mi ni bilo treba pomivati. Luksuz.
cheer.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
ksz

Pečene sardelice, povaljane v koruzni moki, fižolova solata, za sladico pa sveže borovnice s sladoledom in smetano.
zmaga.gif

Kuham ne, zložim pa posodo v PS.
priden.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Dödoli so pristna prekmurska jed iz kuhanega krompirja in pšenične moke, z različnimi zabelami oz polivkami. Ponekod jih imenujejo oženjeni žganci, bela polenta, ali beli krompirjevi žganci

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Danes; malo pršuta za predjed+olive, domača gobova juha, puranji zrezek v sirovi omaki+skutni svaljki, zelena solata s koruzo, sladica pa mamin tiramisu.

Se vidi, da je mami doma in ma čas packat take zadeve.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
danes ni bilo na krožniku še nič...zdej grem pa pogledat če je kej za pod zob...bi pa hm....riž jedla. mi je zapasu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.