Dan žena - praznik cvetja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Ne drži. Na lokalnem radiu so povedali, da so dan žena najprej hoteli imeti 6 marca, vendar so ženske rabile dva dni, da so se pripravile :).
Sicer pa so ne glede na slovensko Wikipedijo že prej kako leto praznovali dan žensk 8 marca, ker imajo nemški plakat iz leta 1914, kjer je tudi naveden 8. marec.

Frauentag_1914_Heraus_mit_dem_Frauenwahlrecht.jpg

• Všeč mi je
Reactions: endvatri
I

Izbrisan uporabnik #488

Komunízem (lat. communis = splošen, skupen, od vsakogar) je družbeno-ekonomski sistem, ki naj bi na podlagi razvoja proizvajalnih sil zamenjal kapitalistično ureditev. Teoretično ga je utemeljil Marx na dveh glavnih predpostavkah:
  • nenehna rast produkcije in produktivnosti bo privedla do t. i. hiperprodukcije
  • donos na kapital se bo zaradi konkurence nenehno zniževal, dokler ne bo padel pod nivo bančnih obresti (te pa na ničlo).

Obe predpostavki sta danes izpolnjeni...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Snečer@ vsaj eno temo ne okuži z politiko.Raje napišimo kako so ženske zapostavljene v družbi z nižjimi plačami z neenakostjo pri iskanju službe in še s čim.
lp.

Priponke

• Brez naslova.png
    Brez naslova.png
    324,8 KB · Ogledi: 157
I

Izbrisan uporabnik 474

Plačnih neenakosti ni. to je izkrivljena babja logika...

Kljub vsemu, vsem mamam, ženam, dekletom, ljubicam, sestram, hčeram, babicam, tetam in tistim nekje vmes - ve najlepše ob vašem prazniku

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ženske so neenakopravne. Obvladujejo 9/10 sodišč in CSD-jev.

I

Izbrisan uporabnik #488

Snečer@ vsaj eno temo ne okuži z politiko.Raje napišimo kako so ženske zapostavljene v družbi z nižjimi plačami z neenakostjo pri iskanju službe in še s čim.
lp.

v JU plačni sistem ne vidim, da je za ženske predvideno nižje plačilo...

pri nas torej tega ni

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Bravo. Še ena razbita laž komunistekov.
No, ni čisto res. Prej se je dan prestavljal. Po letu 1917 pa se je bolj ali manj fiksiral.

Meni je ta praznik danes dokaj nelogičen. Ženske bi v demokraciji lahko politično dosegle vse, kar bi hotele, ker je volivk v večini držav več kot volivcev. Kako to, da to ne gre? Dobro, jasno mi je v Sloveniji, ko od daleč gledam ženske skupine. Faušija je še večja kot v moških ekipah in zato ženske nočejo voliti žensk. Verjetno pa vse narodi nimajo te težave.
Po drugi strani je zanimivo, da se moški v Sloveniji niso resno nikoli postavili zase, ko so jim bile kršene pravice pri pokojninah. Krajša življenjska doba in zahtevana daljša delovna doba. Skregano s pametjo. Mislim, da je to anomalijo morala presekati EU direktiva.

• Všeč mi je
Reactions: softi
I

Izbrisan uporabnik #488

No, ni čisto res. Prej se je dan prestavljal. Po letu 1917 pa se je bolj ali manj fiksiral.

Meni je ta praznik danes dokaj nelogičen. Ženske bi v demokraciji lahko politično dosegle vse, kar bi hotele, ker je volivk v večini držav več kot volivcev. Kako to, da to ne gre? Dobro, jasno mi je v Sloveniji, ko od daleč gledam ženske skupine. Faušija je še večja kot v moških ekipah in zato ženske nočejo voliti žensk. Verjetno pa vse narodi nimajo te težave.
Po drugi strani je zanimivo, da se moški v Sloveniji niso resno nikoli postavili zase, ko so jim bile kršene pravice pri pokojninah. Krajša življenjska doba in zahtevana daljša delovna doba. Skregano s pametjo. Mislim, da je to anomalijo morala presekati EU direktiva.

saj pa nam je šivilja vladala ... pa se nekako ni obneslo

• Všeč mi je
Reactions: retro

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Tu pa ti pritrdim. Vendarle osebno dosti bolj cenim materinski dan, čeravno bi ga po tej logiki lahko praznovali tudi istospolni partnerji ki so sklenili zakonsko zvezo-moški-