Dan, ko je umrla humanost

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
POZOR:eek:bčutljivi raje ne glejte videa.

Citat:
Tragična nesreča se je zgodila prejšnji četrtek, ko je dveletna deklica padla na tržnici v razvitem industrijskem mestu Foshan v provinci Guangdong. Ležečo deklico nato povozi manjši kombi, ki se sprva ustavi, nato pa spelje in tako deklico še drugič povozi.

Dogodki, ki so se odvijali za tem, so še dodatno razburili Kitajsko in svetovno javnost. Na posnetku lahko namreč vidimo skoraj 20 mimoidočih, ki se za poškodovano deklico sploh ne zmenijo.

Prvi se mimo deklice sprehodi mlajši moški. Malčico, ki močno krvavi, sploh ne pogleda. Nato se pripelje kolesar, ki naredi krog, tako da se deklici izogne. Glavo obrne in pogleda deklico, nato pa se odpelje naprej. Potem ko malčica že leži v mlaki krvi, pride še tretji pešec. A tudi on se deklici izogne.

Vsi trije bi deklici lahko pomagali in preprečili nadaljnje poškodbe. Kmalu za tem se je namreč pripeljal večji kombi, ki je deklico še enkrat povozil.

Na posnetku potem lahko vidimo še druge mimoidoče, ki se za deklico ne zmenijo. Šele 58-letnik poškodovani malčici priskoči na pomoč. Nato prihiti še dekličina mama.

Deklica je trenutno na intenzivni negi in je še vedno v smrtni nevarnosti. Zdravniki pravijo, da je utrpela hude poškodbe glave, diha pa s pomočjo naprave.

Sicer so policisti že pridržali oba voznika, ki sta deklico povozila, poroča tiskovna agencija Xinhua. Eden se je predal sam, drugega pa so izsledili s pomočjo kamer.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pa Mejduš kaj je folku? Otrok leži negiben pa mu ne pomagaš? Povoziš otroka in greš naprej?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Grozno, žalostno
cry12bpy.gif

2. sep 2007
1.535
832
113
Dolenjska
Kitajska=človeško mravljišče. Posameznik ni pomemben.

Ne samo voznika, vse ki so šli mimo ne da bi pomagali, bi morali izslediti s pomočjo kamer in jih kaznovati.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Mam precej zamimiv šiht in sem marsikaj vajen, ampak tega posnetka ne bom gledal, ker me take stvari zvijejo. Dejansko ne gledam kr nekaj časa.

Voznike, starše in vse osebe, ki škodujejo otrokom, bi na živo strgal kožo dol matr božjo al pa v krop namakal.

Pri njih je verjetno še huje, ker se toliko grebejo za delo. Pa sej Pr ns ne bo več tako kot je. Počasa postajamo brezbrižni drug do drugega. Če pa že komu kaj pomagaš te pa najmanj natuli Ali pa celo toži. Proklet materializem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
saj jaz tudi nisem pogledal, ne čutim nobene potrebe po dodatni tragičnosti, je že zapisano in prebrano dovolj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.029
11.151
113
odpri forum, poglej tv, odpri cajtnge, same podobne svinjarije in ostala sranja. bolje da greš ven na zrak v gozd.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Se izogibam naslovom, ker mi res solze pritečejo matr ampak sam pri mulariji. Pri odraslem človeku akamut kebab jem in gledam barabo v krvi. He, na ulici pa res pomagam, to lahko rečem ker sem že.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Glede na odziv bosta voznika verjetno končala z metkom v glavi kot se to na kitajskem počne. Zasluženo

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Zgleda, da tam "rablji" razmišljajo enako, kot obtoženi. Morda pa ni tako slaba ideja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A je smiselno še dopustiti možnost, da gre za fotomontažo ter da je cela zadeva (še en) interneti hoax?

Sprašujem zato, ker se mi zdi tako iz medicinskega kot iz etičnega vidika vsebina tega posnetka precej nenavadna.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam ko gre prvi kombi čez se zasveti kri/tekočina po kolesniku... je pa tud meni čudno, da jo mimoidoči tud s pogledom ne ošvrkenjo...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Vzrok za nesrečo je itak neprilagojena hitrost. Bo treba kazni zvišat, pa omejitev na tem odseku znižat.
evil.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

A je smiselno še dopustiti možnost, da gre za fotomontažo ter da je cela zadeva (še en) interneti hoax?

Sprašujem zato, ker se mi zdi tako iz medicinskega kot iz etičnega vidika vsebina tega posnetka precej nenavadna.

Žal ni fotomontaža
rolleyes-1.gif

Me je pa res zamoril ta posnetek počasi bo pri nas postalo tako kot na posnetku.......

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Vzrok za nesrečo je itak neprilagojena hitrost. Bo treba kazni zvišat, pa omejitev na tem odseku znižat.
evil.gif

[censored].

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Humanost umira že nekaj časa....
Humanost je umrla, ko je v svetu prevladal kapital.
In čedalje na slabše gre.
crazy1.gif

Videa nisem gledal in ga ne bom, ker mi že spremni zapis zadosti plastično opiše situacijo in ne rabim še video potrditve. Se pa strinjam, da bolj kot voznika (to itak) zaslužijo javni šus v glavo tudi brezbrižni pasanti.