Daljinec žre baterije

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Guys and gals,

se kdo spozna na sledeče: daljinec za odpiranje avta mi dobesedno žre baterije. Kupim nove (že drugi paket) in mi jih sprazni v roku enega dne. Najprej sem mislil, da so pač slabe baterije, ampak pri dveh kompletih?
frown-1.gif

Če kdo ve, kako popraviti ali pa preveriti, kje je napaka, se priporočam. Lahko tudi prilepim še kakšno dodatno slikco, če bo v pomoč. Kar zgleda kot "zažgano" ni, ampak je lepilo in se samo vidi na sliki kot črno.

Kakršen koli nasvet je dobrodošel!
zmaga.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Glede na videno, je ta daljinec že bil v popravilu. Vsaj ponovno prespajkani so videti kontakti. Če je bilo uporabljeno veliko paste pri spajkanju (kar mislim, da je lepo vidno), je velika možnost, da je to vzrok. Namreč paste za spajkanje postanejo prevodne, zato jih je potrebno odstraniti po lotanju. Lahko pa je krivec tudi tipka, ki je ob sestavljenem ohišju sklenjena.

Sicer pa z meritvijo porabe se hitro najde vzrok

LP

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Ja, daljinec deluje takrat ko mora. No, tisti dan, ko ima nove baterije
grin1.gif

Če je bil popravljan, pa ne vem, ker sem avto šele pred kratkim kupil.

Kam ga nesem glede meritve v lj?

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
dej zadevo mal pod lečo in luč in poglej, če je kje kak lot po nesreči prebrikan - sam to je po moja lahko, ker vidim da je blo že vse ornk prespajkano.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Prebrikan?
crazy1.gif

Moje znanje elektronike sega v tem mojem primeru zgolj do znanja odpiranja ključa ter menjave baterij (2x!
grin1.gif
).

Za kaj več sem pa ....
redface-1.gif