Dacia Sander Stepway -poraba goriva

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Pozdravljeni, zanima me,če morda ve kdo,koliko lahko narediš kilometrov ko se ti prižge opozorilna lučka za gorivo?

dacia sandero stepway 1.5Dci

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Pojdi tankat polno in odstej natocene litre od prostornine tanka. Potem pa s povprecno porabo in litri zracunaj stevilo km.

Lahko pa en pove, da ne bo treba racunat
smile-1.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Kaj pa če daš na nulo kilometre ko tankaš?
priden.gif

Nisem tega mislil
smile-1.gif
Ce natoci ko posveti luc 40l pa ma tank 45l, povpr. porabo avta pa 5l/100km, potem se ve koliko bi se lahko prevozil. Ne?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ravno včeraj gledal fifthgear .. kjer so omenili tole stepway dacio .. in da nima 4x4 .. no, sam tolk hihi

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Najbolj natančno boš vedel, ko se ti prižge luč, daš števec na 0,0 in se furaš naokoli, po cca 60km z vožnjo po mestu končaš in greš nekam kjer ti lahko zmanjka nafte brez da koga oviraš. Ko začne cukat in umirat, prec ugasneš motor in iz 5L kangle naliješ nafto.

Boš imel to kilometra natančno kok lahko narediš, obenem pa ko naliješ 5L not, se ti bo lučka vrjetno vgasnila, tako da boš
vedel še približno količino goriva ki je v rezervarju in boš glede na način vožnje vedel kok km lahko sfuraš.

Mislim pa da bo rezerve za ene 85km, ob nežni nogi.

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Najlepša hvala za odgovore, sem mislil , da je že kdo poznan količino. Ker na servisu, so me samo zbleda pogledali, ter povedali, kdaj si ti prižge lučka pojdi čim prej na črpalko:) ehh daj ,...kaj ne poveš:))))

Sem mislil, da kdo že ve točno8ali pa saj približno) koliko je rezerve , za ta avto.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik borce pravi:
Najlepša hvala za odgovore, sem mislil , da je že kdo poznan količino. Ker na servisu, so me samo zbleda pogledali, ter povedali, kdaj si ti prižge lučka pojdi čim prej na črpalko:) ehh daj ,...kaj ne poveš:))))

Sem mislil, da kdo že ve točno8ali pa saj približno) koliko je rezerve , za ta avto.
In kaj si ti pričakoval, da ti bodo povedali?
bonk.gif

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Z moje strani, ker domača logika pove, če prodajaš izdelek, moreš nekaj vedeti o njem , ali
wink-1.gif
? Ne, da izdelek prodajaš, pa potem še nadaljnjih 5 let veselo, kasiraš za servise,... itd. Tukaj vidimo,kam nas je ta zadeva pripeljala v naši "ljubi" Sloveniji.

Mimo grede v Avstriji, so vedeli takoj z prve povedat, da ko se prižge lučka, je še za 50km. A oni, po to vejo povedat s prve,.... zanimivi...
pa ni potrebno 5 "pametnih" prodajalcev oz. serviserjev okrog
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.375
5.648
113
Jutri...pojutrišnem boš pa kle gor jokal ker se boš šel z rezervo peljat pa ti bo po 48,7km avto crknu....2km pred pumpo.....pa boš mogu AMZS na vleko...pa na servis da ti ga odzračjo....

Pa čez avstrijce boš klel pa trdil da jih boš tožu ker ti niso povedal da se lah vozš recmo 35-55km namest 50km
smile-1.gif

borce

Pripravnik
2. jan 2008
141
0
16
Tako kot si povedal.....
wink-1.gif
....

Saj je verjetno kje, saj informativni podatek, koliko, se bi naj naredilo na rezervi. Tako kot so INFORMATIVNI podatki, glede na porabo avtomobila, ne?? Podatek je podani in je INFORMATIVNI, tako, da prosim ne tožit Avstrijcev , če bo nekdo v Sloveniji ugotovil, da lahko naredi na rezervi 27,8km....
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Citat:
Uporabnik borce pravi:

Mimo grede v Avstriji, so vedeli takoj z prve povedat, da ko se prižge lučka, je še za 50km. A oni, po to vejo povedat s prve,.... zanimivi...
pa ni potrebno 5 "pametnih" prodajalcev oz. serviserjev okrog
wink-1.gif
Loooooooool.
Edini relevanten podatek je koliko litrov goriva je še noter.
Namreč, če imaš povprečno 15 litrov ali pa 5 je bistvena razlika koliko boš lahko prevozil. Tako da, ne hvali preveč Avstrijcev, ker s
grin1.gif
o ti gladko bučke prodali.

B81

22. jul 2007
37.628
10.919
113
KSZ

Ko začne cukat, se še komot pelješ 2 kilometra, preizkušeno....(sma z bivšo zaspala v prižganem avtu, ko sem se zbudil, pa panika
smile-1.gif
)