Da se ne bi nategnil

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Lep pozdrav

Eno vprašanje imam za vas. Ker nameravam kupiti nov telefon, sem zasledil na bolhi oglas, da gre tip s tabo na Mobitel recimo in on podaljša nase naročnino, ti pa tam na licu mesta prevzameš telefon. Torej, dobiš glanc nov telefon od uslužbenke. Zdej pa mi povejte, če se dogajajo kake goljufije, da recimo tipson to prevzame s kako fejk osebno in bom potem moral vrniti telefon enoti, katera mi ga je prodala. Se dogajajo take stvari al ne? Enkrat mislim, da je Malcom nekaj govoril o tem.

Hvala

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Malcomu se je to zgodilo ja. On je potem ostal brez iPhona in denarja.

Ko greš na Mobitel pač tej osebi in prodajalcu reči, da res dobro preverite dokumente, ker poznaš primere, ko so sklenili naročnino z ukradenimi dokumenti. Pa sam izberi center v katerem bosta to urejala, da ne bo človek imel tam slučajno kakih poznanih ljudi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ali pa takoj spremeniš IMEI, ne vem če bi te potem še lahko našli (seveda pa tistemu, ki ti bo zrihtal telefon ne poveš svojih podatkov
wink-1.gif
).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Ja, samo spremenit IMEI pomoje ni glih lahko? Potem bi telefoni pogosteje padali s kamjona in bi jim "lopovi" spremenili IMEI in prodajali kot frišne neukradene in še dobit jih ne bi mogli? Hmmm, res razmišljam, če ne bi raje dal 50€ več pa kupil spet od X osebe, ki ima nov telefon že doma. Potem pa me skrbi, da bi bil telefon fejk kitajsko sran.je in bi se spet naj.ebal ali pa bi bila spet kaka tretja fora.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
greš v najbližjo trgovino z novimi aparati
skeširaš tolk kolk stane po redni ceni in so vse skrbi popolnoma odveč
imei se da zamenjati v 2 minutah
free program snameš iz neta...
androidom zamenjaš imei kar online

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Če ti pokaže več osebih dokumentov, vsak jih ima, potem si pomoje brez skrbi. Dvomim, da bi kdo šel ponarediti več osebnih dokumentov...

A tako simpl je zamenjat IMEI?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Lep pozdrav

Eno vprašanje imam za vas. Ker nameravam kupiti nov telefon, sem zasledil na bolhi oglas, da gre tip s tabo na Mobitel recimo in on podaljša nase naročnino, ti pa tam na licu mesta prevzameš telefon. Torej, dobiš glanc nov telefon od uslužbenke. Zdej pa mi povejte, če se dogajajo kake goljufije, da recimo tipson to prevzame s kako fejk osebno in bom potem moral vrniti telefon enoti, katera mi ga je prodala. Se dogajajo take stvari al ne? Enkrat mislim, da je Malcom nekaj govoril o tem.

Hvala

Ljudje si na ta način priskrbijo poceni kredit. Če je z dokumenti vse v redu, ne more biti zadržkov za tak biznis.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
mater imate probleme.....

Če te skrbi bolha =)
Tudi sam imam en aneks za prodat (če te zanima sporoči na PM), sem zaupanja vredna oseba, brez kartoteke na policiji, brez prometnih prekrškov, brez ponarejene diplome in predvsem z čisto vestjo. Lahko ti predložim tudi 2 dokumenta na vpogled.

Malce heca......:) aneks je pa res naprodaj, če te zanima ...PM.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Naceloma je to cist v redu dil, pac veliko jih trguje z anexi, da dobi ponavad tistih 50eur, malcom je pac pomojme naletu na slab primer. Sicer pa gres to delat z nekom ki podaljsuje anex in ne kreira novega uporabnika in je tako bolj sigurno ali pac ne?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
Če se kdo rabi telefon na moj aneks na mobitelu naj pove. Prevzem med lj in zasavjem, dokumentov “kolikor želiš“. Objav je tudi nekaj na alterju, na drugih forumih sem tudi hanzi, precej forumasev me osebno pozna, ve kje sem doma.... Kaj se hoces....telefon za pol cene?...nimam mastercarda

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Kako pa prodajate ta aneks ??

Recimo za Si-Mobil, ponudba iPhone 1€ ali kaj drugega; Torej prideš tja z bodočim kupcev in ga on plača po redni prodaji, ali kako; on ima mobitel ti imaš pa kaj ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imaš nek paket, po njem stane iPhone (recimo) 200€. Prodaš ga za 300€ in ti ostane 100€ v žepu.

Imaš pa tudi ljudi, ki so v minusu in vzamejo paket ali opcijo, kjer stane iPhone 1€, prodajo ga za 300€ in pač odplačujejo teh 300€ operaterju naslednji dve leti. Pa tudi take, ki sklenejo novo razmerje, prodajo telefon in plačujejo 2 leti naročnino (kao brezobrestni kredit).

Problem pa nastane, ko ta oseba ne plačuje obveznosti in ti telefon na daljavo zaklenejo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Problem pa nastane, ko ta oseba ne plačuje obveznosti in ti telefon na daljavo zaklenejo.

Vidiš, tole pa mi je dalo malo misliti
rolleyes-1.gif