Cybex avtosedez

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Največ Cybexov imajo po mojem v baby centru. Točno tega ne najdem, ker je očitno starejši model, ker imajo že X2-Fix. Imajo pa vsake toliko 20% na Cybex.

13. jul 2011
2.677
626
113
Razlika med x-fix in x2-fix je samo v eni dodatni zaščiti iz stiroporja na boku, ki jo v marsikaterem avtu tako ali tako moraš sneti - pri meni v Berlingo III ni šla noter, v Jumpy pa gre.
Po testih naj bi bil sedež dokaj varen, jaz jih k sreči še nisem testiral. Se pa otroka nič ne pritožujeta, da bi kaj neudobno sedela. Tudi sicer je enostavno za regulacijo višine in naklona ter naklona glave.
Tista cena z amazon.de je odlična, je pa res vprašanje kako je s poštnino. Ko sem jaz kupoval je bila poštnina dokaj visoka, da je potem prišlo enako, če sem kupil pri nas, jih imajo pogosto v akciji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Mislim da imam enakega, samo da je v alcantari. Enkrat je guardy napisal neko grajo s katero sem kar strinjal. Mislim da se je šlo okoli pripenjanja.
Pa tega hudiča mi se ni uspelo gladko odklopiti od isofixa. Ali smotano primem, se postavim, ali pa je čudno narejen. Pa imam dva, eden je še malo starejši (cenejši?) model z drugačnim gumbom pa ravno tako povzroča težave pri odpenjanju. Preveri to. Ker ko se ti bo najbolj mudilo odstraniti sedež, se boš z njim ukvarjal minuto ali dve...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.888
6.540
113
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Razlika med x-fix in x2-fix je samo v eni dodatni zaščiti iz stiroporja na boku, ki jo v marsikaterem avtu tako ali tako moraš sneti - pri meni v Berlingo III ni šla noter, v Jumpy pa gre.

to sem hotela tudi sama napisat. bočne zaščite morajo iti ob vratih dol. Proti sredini ni nuja, ampak če imaš levo in desno sedež, pa se hoče kdo na srednjeg usesti, se zaradi teh zaščit ne bo mogel (to jenajbrž problem pri vseh, ne samo berlingu).

imam dva cybexa, enega čist ta novega in enega prejšnje generacije. ta novi je solution brez mizice, ampak saj je isto. najbolj sem cenila svoj nakup, ko je ta mali vse pobruhal. noben problem sneti in oprati. To so najbrž tudi vsi tako narejeni, ampak jaz vedno vprašam, nekako en "feature", ki ga nikjer ne oglašujejo, razen pri kavčih.

jello

Guru
22. sep 2008
10.165
3.881
113
Pomoje mu nič ne fali. Imam dva cybexa grupe 3 (al kaj je že, v glavnem tisti, ki je pripet s pasom od avtomobila), tukaj gor so me skoraj prepričali da sta crap, ampak zame oziroma za moje otroke sta ok. Eden je z isofixom in ima tudi mizico spredaj, ki pa sem jo uporabljal točno 1 dan. Brez mize se otrok sam pripne, z mizo rabiš pa glih ene pol leta da jo natakneš in s pasom okol prideš. Sploh v avtu, kjer so trije otroški sedeži nameščeni zadaj.

Oba sem kupil v babycentru v akciji, noben ni bil več kot 100 eur. Akcije so ponavadi za kakšne modele v lanskih barvah.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
A ni tako, da je mizica mišljena za uporabo stola, ko je otrok manjši, se pravi, ko ga uporabljaš kot sedež II. skupine (9-18 kg)? Potem se mizica odstrani, jaz sem moral odstraniti še spodnji del stola, pod sedalnim delom in tako ga pretvoriš v sedež skupine III.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Evo pa imam sedaj link do obeh mojih sedežev. eden je x fix, drugi pa free fix. je pa x fix narejen "bolje"(vsaj moj občutek, pa moj je še alcantara) . Če ne drugega ima plastiko ob poteku pasu spodaj. tam se zna blago najhitreje znucati, pa zgornje vodilo za pas je drugače narejeno. .
Je pa pri freefixu druga slika pobrana iz x fix.(drugačen gumb za odpenjaje iz isofixa)

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Tega Fre-Fix imam tudi jaz, pred pol leta sem ga kupil na mali-vragci, ampak sedaj je zgleda na mimovrste par evrov cenejši.