Cviljenje gume od prtljažnika

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Že kak mesec dni mi med vožnjo cvili guma od prtljažnika. Sem kupil sprej za namazanje gum, pa je zdaj še hujše
bonk.gif
Zapah po moje ni zrahljan oz. narobe nastavljen, ker če pritisnem močno na prtljažnik, se vrata podajo samo za kak mm, kar je po moje normalno. Torej s čem našpricat? Mogoče bi moral s čem pošpricat še pleh, ki se stisne gor?

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16

P 206?
confused-1.gif

Tudi pri mojem je v poletnih mesecih zadaj pri zadnjih vratih močno škripalo. na cajte mi je že resnično najedalo pa se žal ne spomnim če sem uspešno rešil kdaj ta problem.
Lahko ti svetujemda pogledaš če je zapah kaj losan in ga privijačiš trdno nazaj, potem morda našpricaš vodila od prtjažnika in morda še to da snameš plastiko na zadnjih vratih kjer je mehanizem zadnjega brisalca in tam preveriš če se morda kakšna stvar ob kaj drpajsa
smile-1.gif
.
Upam da sem ti kaj pomagal
smirk-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Sprej za mazanje gum je šminka, ki se posuši in se lepo sveti. Od kje ti ideja, da bo to pomagalo, mi ni čisto jasno.

Gumo dobro očisti in jo nasprejaj s silikonskim oljem (lahko v spreju, piksna stane 4EUR, mel jo boš vsaj pet let). Pazi, po čem spricaš, ker na površino, ki si jo pošprical, ne boš dolgo ničesar več uspešno prilepil.

Škripanje je sicer posledica gibanja vrat glede na okvir zaradi minimalnega a normalnega zvijanja karoserije med vožnjo. Na okvirju, kamor vrata sedejo, imaš vsaj en par gumijastih štoparjev, ki se dajo nastavit. Sam zaklep namreč vrata ponavadi drži le v smeri zapiranja, ne pa v smeri levo-desno. Te štoparje poišči in jih primerno nastavi. Če je avto v garanciji, naj to naredijo mehaniki.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa saj nisem kupil sprej za gume ''črne'' naredit ampak Sonaxov sprej za nego gumijastih delov.

Bom pa probal s silikonskim oljem, ker zdaj sem že 3x našprical, pa je včasih boljše, včasih slabše (odvisno od temperature).

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Pa saj nisem kupil sprej za gume ''črne'' naredit ampak Sonaxov sprej za nego gumijastih delov.

Potemtakem sem te narobe razumel, se opravičujem.

Nasvet s silikon sprejem še velja, ampak najprej uredi, da se bodo vrata čim manj premikala.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bom poskusil, vsak nasvet je boljši kot nič. Ko peljem koga v avtu mi reče ''sej pa se nič ne sliši'', a mene vsak ropot v avtu moti.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Ko peljem koga v avtu mi reče ''sej pa se nič ne sliši'', a mene vsak ropot v avtu moti.

Hvala, enako
smile-1.gif
... in ponavadi je takrat, ko je še nekdo v avtu, avto drugače obremenjen, pa se kak čriček sploh ne pojavi (je pač prenos gibanja kolesa ob drugačni teži na sovoznikovem sedežu drugačen).

Pri katri smo se hecali, da prasce vozim v prtljažniku, ko je zadnja klop škripala in cvilila
evil.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Na okvirju, kamor vrata sedejo, imaš vsaj en par gumijastih štoparjev, ki se dajo nastavit. Sam zaklep namreč vrata ponavadi drži le v smeri zapiranja, ne pa v smeri levo-desno. Te štoparje poišči in jih primerno nastavi.

TOOOOO! Samo za pol obrata sem ju ven obrnil, da je bolj močno stisnilo prtljažnik in škripanja ni več!
cheer.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
sori ker ti v zelje hodim.silikon sprej za gumice pa one maže za pnevematike to ti je vse isti k.vse je silikon samo različno pakiran po norih cenah.kupiš raje silikon za ležaje mazat je najcenej pol pa maži gume kolikor ti je volja