Cvilenje servo sistema

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Prosim za pomoč saj sam ne vem več kaj nej naredim, torej po generalki ki je vključevala menjavo jermenov ( servo, alternator ) mi sistem cvili, ko vrtim volan. Če je avto na miru in se volana ne pipam, je vse vredu, torej sem nekako izključil možnost da bi cvilil jermen. Če pa volan sukam začne cvilit na ves glas, volan je trd za trenutek, nato popusti nato spet rata trd, ni tistega zveznega lepega obračanja volana. Pred generalko mi to ni delalo. Olja je dosti v sistemu. Je možno da gre za pumpo? Pušča nikjer ne, edino okoli pumpe je mastno, verjetno po malem semering pušča, samo se mi to ne zdi razlog. Je lahko razlog napačno olje?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
preden, da karkoli počneš in se še voziš naprej menjaj servo olje, ne vozi se preveč, ker so motorčki od servota zelo občutljivi. Olja je že lahko dosti ni pa več "mastno".

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
preden, da karkoli počneš in se še voziš naprej menjaj servo olje, ne vozi se preveč, ker so motorčki od servota zelo občutljivi. Olja je že lahko dosti ni pa več "mastno".

Avto tako ali tako sedaj ni registriran, ker se je na njemu delalo. Morem pa povedat še da mi je vmes olje ven steklo, ker ena objemka ni bila zatisnjena do konca, napaka prejšnjega lastnika. Ko sem to opazil sem sicer dolil, vmes pa nisem naredil mogoče 5 kilometrov ( manevriranje in vožnja do garaže ), tako da tudi jaz nekako sklepam da je bilo to krivo. Nato sem nalil olje ATF, sam zdej se bojim da je suša zjebala servo pumpo, samo da ni volanska letev, ker je pumpo sorazmeroma lahko dobit in zamenjat.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
verjetno je malo poskodovana pumpa.
Recimo pri VW, avto samo prizges na suho brez olja v volanu in gre pumpa takoj po gobe.
Lahko pa je samo jermen premalo naspanan in ko vrtis volan zaradi obremenitve pumpe drsi

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
verjetno je malo poskodovana pumpa.
Recimo pri VW, avto samo prizges na suho brez olja v volanu in gre pumpa takoj po gobe.
Lahko pa je samo jermen premalo naspanan in ko vrtis volan zaradi obremenitve pumpe drsi

To sem na začetku pomislil, pa je bilo isto. Itak obremenitev jermena ni taka da bi drsel, pomoje je šla pumpa po gobe pa si nočem priznat
evil.gif

Ker ni tak strošek, samo dobro ohranjeno je problem dobit
uf-1.gif

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Zadnjič je bil enak primer na Volvotu.
Rešitev menjava servo olja.
Najprej to naredi,najlažje in najceneje!
smile-1.gif

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Zadnjič je bil enak primer na Volvotu.
Rešitev menjava servo olja.
Najprej to naredi,najlažje in najceneje!
smile-1.gif

Tudi to sem že, nič boljše.
Pomoje bo kar pumpa
smile-1.gif