CV oziroma življenjepis

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Bom kar tukaj vprašala, ker je več zanimanja za to temo. Nekaj vprašanj:

- kronologija izobrazbe in delovnih izkušenj: ali damo od najmljaše (zdajšnje) do najstarejše (pretekle) ali obratno? Meni se zdi bolj logično, da od zdajšnje do najbolj pretekle - torej najprej faks ...do OŠ, ipd.?
- ali dati slikco k CV ali ne? Meni se to zdi dokaj dvorezen meč...ker te lahko ocenijo na podlagi videza in ne tega, kar si napisal...
- še kak pameten nasvet?

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
jaz sem imela od zdajšnje do prve (fax-srednja-oš), pa brez slike

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Kronologija in zaposlitev gre od zadnjih proti prvim. Za osnovno šolo se ponavadi ne piše, saj je logično, da si jo končala, poleg tega pa imajo vse enak program (ne pa tako kot srednje).
Slikco lahko daš, če dobro zgledaš, pošlji jo meni, pa bom presodil.
evil.gif

Drugače pa naj bo CV zgolj priloga prijavi in naj ne bo predolg, ker se kadrovnikom ne da brati celih romanov. V prijavi poudari svoja znanja in lastnosti, ki jih delodajalec navaja v razpisu. Ne nakladaj preveč.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ja napisano imam CV 1 stran + še malo, samo ni stlačeno in nepregledno - za preletet ok, pa spremni dopis na 1 strani. Glede slikce pa ne vem...imam eno hudo (tako poslovno fajno), samo ne vem, če bi dajala to zravn...če bo ženska kadrovnica lahko že takoj vidi konkurenco, hehe
grin1.gif

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Hm, jaz pravim, da lahko na sliki, razen obleke, izraz na obrazu veliko pove.

Lahko staviš na samozavest, ne arogantnost; prijaznost, ne preveliko zagretost in podobne kvalitete...

LukaModric

Zelenc'
9. jan 2008
15
0
1
Ti bom popoldne na splet dal posnetek oddaje Turbulenca z RTVSLO od prejšnjega tedna.. so prav o tem govorili s strokovnjaki.

Dobiš link.

Lp,

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.076
112
63
Ne pozabi v svojem CV nasteti tiskanih, govorjenih, internetnih objav (clanki, prispevki, udelezba na poletnih solah, konferencah, kongresih, blogih, prispevkih na forumih (ce se kje podpisujes s pravim imenom))

Kar se tice slike , pogooglaj ce je te google-slike kje najde. Ce so tiste slike slabse od slike, ki ji imas, potem prilozi svojo sliko.

PS (tudi ce imas samo diplomo je vpisana v Cobisu)

PPS Jaz sem enkrat slisal za formulo, da mora biti dolzina CV v geometricnem sorazmerju s placo , za katero se potegujes.
torej: za placo 1.000 Eur = manj kot ena stran, za 2.000 Eur =2^1 = 1 stran, za 4.000 Eur = 2^2= 2 strani.

LP P

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Jst slike v CV ne bi tlačil. Sej cilj je, da te povabijo na razgovor, te že tm vidijo in tam ustvariš prvi vtis.

khakuam

Pripravnik
19. maj 2008
260
0
16
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
PPS Jaz sem enkrat slisal za formulo, da mora biti dolzina CV v geometricnem sorazmerju s placo , za katero se potegujes.
torej: za placo 1.000 Eur = manj kot ena stran, za 2.000 Eur =2^1 = 1 stran, za 4.000 Eur = 2^2= 2 strani.

LP P

nahrung002.gif

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
ma slik se ponavadi ne caje v cv... Zaposlitve se da od zadnje proti prvi, pa čim več referenc. js zraven namečem še povprečje s faksa in oceno mature, pa par telefonskih bivših delodajalcevb pa dve priporočilni pismi...
pa čpim bolj kratko inj jedrnato, po alinejah, poboldana imena, kratki opisi, ne preveč nerealni (čeprav moji so včasih komaj verjetni, haha, samo vžgalo je pa še vsakokrat
wink-1.gif
)

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:

LP P

ko sem jaz nazadnje v kontrolno napisal da je 2^2=2 je moral moj ata profesorju takratnih 100 DEM v roke stisnit da sem izdelal razred.
sedaj, ko pogledam v matematični priročnik v tabelah vidim da je 2^2=4.

cheer.gif

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Je lahko angleški CV v enaki obliki kot je slovenska Europass verzija? Oz. kak mora biti ingliš?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
če je europass je europass, kar pomeni, če dobro premisliš, da velja po celi Eu enotna oblika. ne glede na jezik. Če pa uporabljaš europass obliko ali eno izmed miljon ostalih pa je tvoja stvar