Currywürste omaka

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Mogoče kdo ve, kje se jo pri nas v SLO da kupit? Sem že spraševal, brezuspešno žal.

Če se pa zadeve ne da kupiti v trgovinah ali pa če so v trgovinah bolj 'bedne variante' (oz znate pripraviti boljše), bi prosil za recept
grin1.gif
. Sem gledal že po netu, nekaj tudi probaval, pa je bilo žal neuspešno.

Letijo zvezde
wink-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
in kva je to zaena zadevca? K grem tud jst don v Leclerc pa če je zanimiva zadevca še zase vzamem.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
in kva je to zaena zadevca? K grem tud jst don v Leclerc pa če je zanimiva zadevca še zase vzamem.

Ta omaka je mix kečapa in curry-a. Za moj okus odličen preliv za razne klobase.

Kadar grem v D se vedno kje ustavim in naročim currwurst s pomfrijem. Še posebej v Minchnu blizu Marienplatza je ena oštarija (imena se žal ne spomnim, je pa bolj po lovsko opremljena), kjer imajo odlično omako (tudi malce pekočo) in še porcije so (vsaj zame) preobilne.

Še simbolična slika
Currywurst.jpg

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, problem z omako je bil rešen že včeraj. Včeraj je brat šel v D in bo zadevo nabavil.

Danes sem pa šel v E'Leclerc po brancina in usput še pogledal za to omako. Nimajo je. Tudi ko sem spraševal tam zaposlene, je očitno niso nikoli imeli, niti slišali zanjo.

Edit: seba81 sem ti hotel nalimat 5*, pa vidim, da sem ti jih enkrat že prilepil. Prilepit sem jih pa hotel zato, ker sem med iskanjem po E-ju zopet našel neko omakco, ki jo že dolgo pogrešam.

Nazadnje urejeno: