Čudoviti svet support-a

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nedavna izkušnja je povod za odprtje te teme.

Predlagam, da se tu zbirajo biseri raznih supportov*.

Dobrodošle so seveda tudi pozitivne izkušnje.

* - tule načeloma v zvezi s strojno opremo, glede na odziv se lahko kreira podobna tema tudi pod Računalniška programska oprema

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kdo : Logitech, web based support (Logitech Europe SA; European Customer Support)

Kaj:

Po večtedenski izmenjavi mnenj me oseba s supporta zaprosi, naj zadevo posnamem na video.
Ker je več fajlov (tud en skrinšot) stvari dam v zip datoteko in pripnem na web stran, ki je odprt za ta issue. (pri obrazcu za attached files nič ne piše, da bi bili podprti samo določeni formati fajlov ali bilokakršna sorodna omejitev)

Odgovor: (prevod)

"Žal ne morem predvajati datoteko, katero ste poslali. Prosim ne zipajte datotek, ampak pripnite vsako datoteko posebej na spletni strani."

Sklep:

Tip torej ne zna/ne more odpreti ZIP fajla ? Saj samo klikneš gor (razen če ima Windows 2000, ki če se prav spomnim, še ni imel vdelane podpore za ZIP).
Kaj bo naslednji odgovor ? Da ne zna divx posnetkov predvajat ? Mojbog, pa res. Media player po defultu zna samo MPEG in WMV predvajat. Bom kar vnaprej iz AVI v WMV pretvoril...
shocked-1.gif

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Ja Stein, to ni nič neobičajnega.
Namreč, da ne zna ZIP datoteko odpreti, ali pa DIVX predvajati, to ne verjamem! Ampak ne sme je, če nima prepisane uradne uporabe programske opreme - recimo codeci!
Re pa je, da v velikih firmah, tudi v Sloveniji, ne smejo in ne morejo uporabljati programske opreme, ki jo ni namestila uradna oseba (administrator) ali pa jo v firmi niso kupili in dali na spisek dovoljene programske opreme!

Nazadnje urejeno:

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Pa še nadaljevanje. Večina uporabnikov v neki firmi, nima nobenih pravic, so samo userji, tako da ne morejo nič inštalirati - no pa kaj bi ti govoril, saj sam veš kako je če si navaden user.
Tako je tudi v Slo. v bankah, državnih ustanovah, itd...
In ne mi odgovorit, da to ni res, jaz sem zaposlen v eni taki!

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Mislim da boš največ prišparal živcev, če boš dal video na youtube, slike pa na kak shrani.si, pa samo link pastal. Klikat bo pa menda že znal.
grin1.gif

Je pa spet problem, če ima kak linux brez flash playerja, pa ne bo mogel videa pogledat, ali pa če ima blokiran youtube...
hysterical-1.gif

Aja, pa še ena moja cvetka... mi je začela crkovat simkartica v mobitelu, jst pač lepo pokličem na support ker me je zanimala procedura za menjavo (nisem vedel kam bi klical, sem pa pač na tisto številko ko sem se je spomnil
grin1.gif
... parkrat sem ji poskušal povedat da je vse kul, pa da simka ni več dobra...
in je vstrajala pri svojem... sem samo prekinil, še enkrat poklical, k sreči se je nekdo drug oglasil in sem rekel samo: tehnika proooosim. No, tisti tip mi je pa poj lepo povedal, da bohpomagej, se zgodi, ampak da neke dolgoročne garancije ne morejo dat in da mi bodo lepo novo poslal po pošti, pa nekej bom moral plačat in sva se poslovila. Čez par dni dobil novo, ki začuda še kar dela
grin1.gif

lp

Nazadnje urejeno: