Evo prve težave z vgrajeno baterijo v prenosnik Lenovo. Pride kak teden, ko od ponedeljka do petka računalnik stoji na mizi in popolnoma odklopljen iz omrežja. Žal imam tako izmeno v službi in lahko maile in ostale stvari uredim s telefonom. Danes po 5ih dneh prižgem računalnik in vidim, da ima baterija kapacitete le še 48% in se polni
V računalnik ni vklopljena nobena naprava in v sobi je temperatura stalno okrog 22 stopinj. Včasih opazim, da če zvečer računalnik ugasnem in naslednji dan prižgem je baterija 95% in piše "priklopljen, brez polnjenja" in tako jo drži tudi po par dni, kar sumim, da pametna elektronika noče polniti baterija do 100%, če je stalno priklopljen v omrežje.
Baterija sicer normalno zdrži, če ga uporabljam samo na baterijo in se tudi napolni lepo, edino celo večnost traja polnjenje iz 99 - 100%. Prejšnjem prenosniku je baterija padla za kak % čez teden zato mi je čudno vse skupaj.
Biose sem že preiskal in kar se tiče baterije sem našel samo, da lahko dam baterijo na disable, ker so frajerji vgradili baterijo v prenosnik je ne morem vzeti ven.
Baterija sicer normalno zdrži, če ga uporabljam samo na baterijo in se tudi napolni lepo, edino celo večnost traja polnjenje iz 99 - 100%. Prejšnjem prenosniku je baterija padla za kak % čez teden zato mi je čudno vse skupaj.
Biose sem že preiskal in kar se tiče baterije sem našel samo, da lahko dam baterijo na disable, ker so frajerji vgradili baterijo v prenosnik je ne morem vzeti ven.