Čudno obnašanje ekrana pri HP laptopu

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Že dalj časa imam problem s svojim HP Elitebook 6930p. Problem je sledeč... v določenih pozicijah ekrana se kdaj pa kdaj zgodi, da se mi na področjih, kjer bi morala biti bela barva, narišejo rozaste horizontalne črte in pikice. Ko potem ekran malo "zaguncam", to zgine, vedno pa se to dogaja samo tam, kjer je bela barva. Včasih moram kar kakšno minuto iskat pozicijo oz. naklon ekrana, na kateri se ta nadležna barva ne pojavi.

Rad bi vam slikal ta pojav, pa ga trenutno ne morem pripravit do tega, da bi se pokazala ta napaka. Saj pravim, to se zgodi samo kdaj pa kdaj in po moji logiki je zjeban kakšen konektor... mene ta napaka sicer ne moti toliko, ker ga imam itak večino časa priklopljenega na zunanji monitor, ampak bi rad to napako dal popravit, ker bi rad ta računalnik v kratkem prodal.

Laptop je še v garanciji. Najbolj me zanima, če je to kakšna standardna napaka, ki se jo da hitro popraviti - ker si ne morem privoščit, da imam ta računalnik na servisu več kot nekaj dni! Res je, da bi lahko poklical na servis in se pozanimal, a priznam da se mi ne da in raje najprej vprašam tukaj, ker vas je tu veliko stručnjakov.

Tnx

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sam sem imel identicen problem, rdece pike in crte ampak pri meni samo na modri podlagi. dogajalo se je na random, lahko 1 teden skoz potem pa 2 meseca nic.
sem preiskal cel internet in prisel do ugotovitve, da je verjetno fuc kabel od lcdja do graficne. nato sem laptop razstavil, celega scistil ter sestavil nazaj. od takrat se mi to ni vec zgodilo, tako da je verjetno res nekje kak slab kontakt.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.001
6.174
113
ªigurno kabel ali priključek med plato in panelom. Nesi na servis, bodo porihtali.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Še nekaj...

Ob nakupu prenosnika nisem dobil garancijskega lista.. in sem jim takrat mislil rečt, naj mi ga dajo.. potem pa sem na to čisto pozabil
stupid-1.gif
zdaj ko bi to rabil, pa nimam. Imam samo račun, a si lahko z njim kaj pomagam na servisu, ali moram nujno imet še garancijski list?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Racun in oznake s spodnje strani (oznaka modela, serijska stevilka), ki so verjetno tudi na racunu. Na HPjevi strani lahko preveris do kdaj (tocno do katerega dneva) je tvoj racunalnik se v garanciji, oz. ali je sploh se v garanciji.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Sem govoril s serviserjem in je rekel, da ne rabim garancijskega lista in da je verjetno samo slab stik konektorja.

Drugače sem pa poskusil preverit garancijo in mi javi, da ga ne najde v bazi:)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Je serviser tudi rekel kaj glede tega ali ti bo odpravil napako v okviru garancije na podlagi tvojega racuna, ceprav prenosnika naj ne bi bilo v njihovi bazi in bo torej njemu verjetno napisalo, da ne bo slo, ko bo zelel odpreti nalog ?

Nekaj casa je ze minilo odkar sem nazadnje vozil HPjev prenosnik na servis, zato nisem 100% preprican kako zadeve potekajo, imam pa zgoraj omenjeno megleno v spominu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mislim, da je po zakonu račun dovolj za uveljavljanje garancije.
Zato pa garancijskega lista skoraj nikjer ne dajejo zraven oziroma ga ne izpolnjujejo.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
glede na to, da v zivljenju se nisem dobil izpolnjenga garancijskega lista bo verjetno res kaj takega..

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če te ne najde v bazi, se po vsej verjetnosti ob nakupu nisi registriral.
Je pa za uveljavljanje garancije kopija računa dovolj.