Čudni zvoki - vožnja po klancu navzdol

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Hey Ekipa,

kaj bi lahko bil problem? Gre se za čuden zvok oziroma podoben je temu ko da je fuč kolesni ležaj in nekaj ruži v kolesih. Moti me predvsem to da po ravnini oziroma manjšem "spustu" se tega ne sliši. Sliši se res samo pri dalšem spustu in pogostem bremzanju. Je pa zvok zelo očiten in glasen.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Če te prav razumem, se to sliši pri zaviranju - drži?
Potem so obrabljene zavorne obloge. Podobno bi se slišalo, če bi zaviral iz malo višje hitrosti.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Sliši se čez celo vožnjo po daljše klancu navzdol in ne samo pri zaviranj.... Ko recimo pridem na ravnino pa zvok v roku minute ali dveh izgine... Sem 99% procenten da je nekaj pri kolesih vendar ne verjamem da so ploščice ker po ravnem se tega ne sliši.
Ali je možno da je kakšen del obremenjen samo pri spustu?

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
poglej če imajo zavorne čeljusit kaj lufta,meni se je isto dogajalo na stilotu to,prednja zavorna čeljust je ropotala ko svina po klancu dol brez da bi kaj na zavoro pritiskal,ko sem jo zamenjal je bilo ok

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
A je zvok tak kot da bi nekaj začelo drgnit ob nekaj? Pri meni se zvok pojavi ko grem strmo navzdol, po ravnini in ob manjših klancih pa tega ni... ne morem nikakor ugotovit kaj je...

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
točno tako je bilo ja,po ravnini nič,ko pa sem šel recimo iz ljubelja dol pa
uf-1.gif
,na ovinkih je bilo še slabše

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik dem pravi:
A je zvok tak kot da bi nekaj začelo drgnit ob nekaj? Pri meni se zvok pojavi ko grem strmo navzdol, po ravnini in ob manjših klancih pa tega ni... ne morem nikakor ugotovit kaj je...

To je to...
smile-1.gif
Slisi se tako kot da je kolesni lezaj sam kot pravim ko je ravnina je vredi..