Cudna tezava z network adapterji

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Torej, imam 3 adapterje. 2 sta on-board na plati Asus P5B Deluxe. 1 pa je dodatno kupljen in sluzi za sioltv.

Tezava pa se mi je zacela pojavljat [ravno sedaj, ko sem nalozil sveze windowseXP] z adapterji. Eden [onboard] je razumljivo disablan, ker ga ne uporabljam. Druga dva [1 onboard in 1 dodatni] sta nastavljena in instalirana.

Tezava pa nastane med surfanjem po internetu. Ce je adapter st. 2 (siol tv - dodatno kupljen adapter) enablan, postane surfanje mucno. Recimo, da vse lepo dela 5 minut, potem se vse skupaj ustavi za 1-2 minute in tako naprej. Random "connection time out".

V primeru, da adapter st. 2 disablan, lahko brez tezav surfam.

Problem pa je, ker sem pozabil, kdo je proizvajalec tega adapterja st.2 in so mi windowsi ponudili realtek driverje. Kjer SiOL TV lepo dela, torej temu cemur je namenjen, ampak surfanje se pa se vedno goni po svoje..

Upam, da sem razumljivo napisal.

Any idea?

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
OK, torej sem malo poupdatal windowse [imam mesane obcutke glede updejtanja, nazadnje mi je zdrkalo ene par stvari in so bistveno pocasneje delale] in sem updatal driver od te dodatne mrezne kartice. Sedaj je instaliran nek Dynex Gigabit something in zaenkrat deluje vse kul. Knock knock.

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
newsflash..

isto sranje..
jezen.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj pa ne vržeš ven tega neznanega in uporabljaš za SiOL drugega onboardnega ?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ker potem je pa tako, ali mi dela net, ali siol. Oboje naenkrat, ne.

No, saj sem resil, tezava je bila v firewallu
bonk.gif