čudna telefonska

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
danes vidim na telefonu neodgovorjen klic,cifra 00393193260033. pokličem nazaj,ker sem mislil,da je nek grk,katerega klic sem čakal, pa se mi oglasi telefonska tajnica,kjer si mi v angleščini predstavlja neka bejba,kao single in blablabla,očitno sex linija. prekinem in grem gledat v google,pa nisem nič našel.
je komu poznana ta fora? so sedaj začeli že s takimi variantami nadlegovat spemerji?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kateri Google pa si uporabil?
grims-1.gif

http://www.google.com/search?q=00393193260033

20090120-kg889d3hg3sepr4n89irfhbxa4.png

Preveri se racun, koliko te je kostal ta klic
evil.gif

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
heheh mene je včeraj isto klicala podobna čudna številka : +39319369044

samo meni se pa nihče ni oglasil ko sem nazaj klical.. wtf

...za kaj gre to??

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Banda ROmunska (in podobnih držav)!!
jezen.gif

Gnjavijo in gnjavijo in gnjavijo že par mesecev, kar sem se pomotoma enkrat javila. Valjda NIKOLI ne kličem nazaj, niti se ne javljam več, ko oni kličejo.
10.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
heheh mene je včeraj isto klicala podobna čudna številka : +39319369044

samo meni se pa nihče ni oglasil ko sem nazaj klical.. wtf

...za kaj gre to??

Nazaj kličete
13.gif

Jst nkol nazaj NE kličem, kdor me rab naj me dobi al pa sms pošle
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz še znance ne pokličem nazaj, ko mi pozvonijo samo 1x in odložijo (če nimaš dnarja, žal...), ne da bi še neki čudni 285-mestni številki odgovarjal
rolleyes-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
jezen.gif

Gnjavijo in gnjavijo in gnjavijo že par mesecev, kar sem se pomotoma enkrat javila. Valjda NIKOLI ne kličem nazaj, niti se ne javljam več, ko oni kličejo.
10.gif

Firbec:in ko si se javila kaj so pa rekli?

Lp.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
jezen.gif

10.gif

Firbec:in ko si se javila kaj so pa rekli?

Lp.

V neki polomljeni angleščini so začeli nekaj govoriti.
V tistem trenutku mi je kliknilo kdo so in sem prekinila brez kakršnegakoli pojasnila.
Seveda so klicali tisti dan cca 17x nazaj... ker se nisem javila imam sedaj mir
cheer.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Tole sem dobila danes po e-mailu:

Spoštovani uporabniki mobilnih telefonov!

Dovolite, da vas opozorim na novo obliko kriminalnega dejanja, ki so se ga spomnili naši soevropski državljani.

Potek nelegalnega početja gre tako:

Uporabnik mobilnega telefona dobi v nekem trenutku na mobilnem telefonu neodgovorjeni klic. Do tega lahko pride tako, da telefon dejansko zazvoni, lahko pa tudi da ne. V glavnem uporabnik dobi neogovorjeni klic. Ko uporabnik mobilnega telefona pogleda številko klicatelja se le ta začne z +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., +394... in tako naprej. V dotičnem primeru, ki mi je zna je bila telefonska številka naslednja: +393193260045. V kolikor uporabnik ta neogovorjeni klic nemudoma izbriše, se je s tem dejanjem lepo zavaroval in storil pravilno stvar. V kolikor pa uporabnik mobilnega telefona pokliče nazaj na številko neodgovorjenega klica pa lahko postane žrtev prebrisancev. Namreč za klic na navedeno številko je lahko uporabnik mobilnega telefona ob vsaj 2.000 EUR, oz tudi več. Določene številke iz zgoraj navedenega seznama lahko povzročijo tudi to, da uporabnik mobilnega telefona, vzpostavljenega klica ne more prekiniti in so tako stroški enormni.

Glede na dejstvo, da se število uporabnikov mobilnih telefonov, ki vračajo klice na številke kot so navedene zgoraj, iz dneva v dan veča, in da s tem uporabniki mobilnih telefonov spravijo sami sebe v finančne težave in tako postanejo žrtev nepridipravov, vas opozarjam, da na navedene številke ne odgovarjate, saj ste lahko v istem trenutku tudi sami žrtev že omenjenih nepridipravov oz. po domače povedano nategovalcev.

Prav tako pa vas naprošam, da z vsebino tega elektronskega sporočila seznanite tudi svoje znance, prijatelje, kolege, sodelavce....!

V upanju na čim manj takih nevšečnosti vas lepo pozdravljam.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''vzpostavljenega klica ne more prekiniti''
confused-1.gif

Je pa mati danes prejela klic, hvalabogu me je vprašala kaj je to za ena številka in ni poklicala. Je pa +39 Italija btw.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekomu je spet uspelo s temle zaspamat vse... od mailov, do forumov, facebooka,...
bonk.gif

Ocitno ljudje ne znajo malo razmislit lastno glavo... Kot prvo... dohodni klici se v domacem omrezju NE ZARACUNAVAJAO... odhodnui klic je sicer lahko na "premium" stevilko...ampak 2.000 € in vec je pa res malce prevec .... Pa tudi tega, da klica ne mores prekinit... je se pika na "i" pri vsej tej trapariji
evil.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
He he, to je tudi meni malo smešno, da klica ne moreš prekinit ... kako lahko ostane klic aktiven če prekiniš zvezo? Oz. če recimo za vsak slučaj še telefon izklopiš?

Drugače pa pričakujem klic z številke 0039 (serviser-italija), točne številke pa ne vem ...kako bom vedel da me kliče ta pravi? :)

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Nekomu je spet uspelo s temle zaspamat vse... od mailov, do forumov, facebooka,...
bonk.gif

Ocitno ljudje ne znajo malo razmislit lastno glavo... Kot prvo... dohodni klici se v domacem omrezju NE ZARACUNAVAJAO... odhodnui klic je sicer lahko na "premium" stevilko...ampak 2.000 € in vec je pa res malce prevec .... Pa tudi tega, da klica ne mores prekinit... je se pika na "i" pri vsej tej trapariji
evil.gif

Točno tako.
467716-post_slo.gif