Čudna marketinška poteza ali le napaka na pošti?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Pridem domov v Kranj in v poštnem nabiralniku najdem reklamo za Qlandio. Zgolj preletim naslovnico, ko opazim, da v kotu piše Nova Gorica. Ok...?
Pogledam tekst... vse v italijanščini... prelistam, čisto vse v italijanščini... WTF...?

Ali gre res za napako na pošti ali je to brihtna marketinška poteza? Če malo podrobneje pogledamo - tisto kar šteje - fotke artiklov in cene so itak univerzalno razumljive, tistih trapastih filler člankov itak skoraj nihče zares ne bere. Torej je skoraj vseeno, kam pošljejo. Tudi mi imamo Qlandio v Kranju...
Če so s tem hoteli doseči, da se govori o Qlandii... no, so dosegli.
smile-1.gif

Samo še to manjka, da kdo pripopa link do njihove spletne strani in so zmagali... Zvito... Ali pa le jaz povsod vidim teorijo zarote (poklicna deformacija - delam pač v marketingu).

Vaše mnenje?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.662
6.423
113
So sosedje tudi dobili? Ali se je nekdo na eleganten način znebil odvečnega papirja?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In zakaj bi morala imeti Nova Gorica vse v italijanščini in ne v slovenščini? Nazadnje ko sem prečekiral zemljevide, je to mesto še kar v Sloveniji.
confused-1.gif

tejca

Pripravnik
25. avg 2009
38
0
6
Notranjska
Ja ma v NG hodi nakupovat toliko italijanov da je joj. In dajajo letake, cene, razne napise v trgovinah.... v italijanščini. So se ljudje v NG zelo pritoževali pa nič ne pomaga. Razen en napis v italijanščini nad vhodom v Qulandijo so odstranili.
confused-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Meni se zdi dokaj normalno, da so obmejne trgovine friendly do jezikov z druge strani meje. Ampak, da to dobimo v Kranj... me prov zanima, če je še kdo to dobil... Se mi ne da zdaj lezt v pritličje, bom pa zjutraj definitvno pogledal v koš pod nabiralniki...

Zdaj sem se spomnil, da me je nekoč klicala neka ženska iz Vidma, če bi bil pripravljen obiskati njihovo pohištveno trgovino... In pol je bla še užaljena, ker sem jo vprašal če ve, da klicala v Kranj.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Mene je tudi klicala ena iz vidma in ker sem ravno opremljal stanovanje sem ji rekel, da lahko pride predstavit zadevo. Nikoli ne veš, mogoče bi pa dobil kako novo idejo, kako kaj opremit. Na njihovo smolo pa sem na isti dan zvečer dobil eno dobro ponudbo za kuhinjo v Svei in jo seveda sprejel. Žal pa nisem imel telefonske od une v Vidmu, saj se je javljala elektronska tajnica in hotela imeti interno številko GSM linije, katere pa seveda nisem imel. Tako si lahko mislite, kako me je naslednji dan preklela njihova prodajnica, ko je prišla samo za mene iz primorske v LJ...