Čudna alkoholna statistika

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38

Citat:
2014/15 znašala skoraj 660.000 hektolitrov. Od tega 69 odstotkov oz. skoraj 460.000 hektolitrov predstavljajo bela vina. V opazovanem tržnem letu je bila v Sloveniji stopnja samooskrbe z vinom 80-odstotna, prebivalec Slovenije pa je v tem obdobju popil 39 litrov vina.
http://www.24ur.com/novice/slo...itrov-vina.html

Kaj to pomeni da vsak polnoletni državljan spije 39 litrov vina na leto?

samik

Zelenc'
30. nov 2015
19
0
1
To pomeni da če bi porabo vina porazdelili med vse prebivalce Slovenije, bi v povprečju na vsakega prišlo okoli 1 deciliter na dan.

Ker pa ponavadi novorojenem otroku še ne daš takoj etanola da bo bolj odporen, to pomeni da ga odrasel človek spije malo več od tega povprečja.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Deci na dan, saj to ni nič
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Svet je poln raznih čudnih bolezni in bacilov. Brez učinkovitega razkuževanja bi se nam življenjska doba hipoma skrajšala na polovico
tongue-1.gif
.

Zatorej - pijmo ga
nahrung002.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.810
561
113
42
povsod malo
Pa saj se hitro nabere... maš par takih ki spijejo malo več eni nič potem pa si na povprečju.
Saj pira tud spijemo veliko pa sem šel računat... okoli 60 litrov/letno pa gre po mojem grlu

samik

Zelenc'
30. nov 2015
19
0
1
Jaz spijem letno okoli 400 l piva...žal. Pa se ne hecam. Pravzaprav spijem še več, ampak me sram napisati. Ampak dokler se držim tudi naravnih sokov z antioksidanti brokolija česna in ohrovta se mi jetra celijo
smile-1.gif

Je pa res da ne spijem niti kapljice drugih virov alkohola. Pa moje pivo se ne računa v statistiko, ker je 90% doma narejeno
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik samik pravi:
/.../ Ampak dokler se držim tudi naravnih sokov z antioksidanti brokolija česna in ohrovta se mi jetra celijo /.../

Ti se kar tolaži
priden.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Svet je poln raznih čudnih bolezni in bacilov. Brez učinkovitega razkuževanja bi se nam življenjska doba hipoma skrajšala na polovico
tongue-1.gif
.

Zatorej - pijmo ga
nahrung002.gif
hehe še tesla je rekel da računa da bo živel 140 let glede na to da je vsako jutro začel s ta kratkim. potem so uvedli prohibicijo in ga zjebali

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik samik pravi:
Ker pa ponavadi novorojenem otroku še ne daš takoj etanola da bo bolj odporen, to pomeni da ga odrasel človek spije malo več od tega povprečja.
Pri novorojenčku je običaj, da se fotra polije z vinom. pa če ima 20 kolegov, je to takoj 20 litrov minimalno. Statistika seveda ne ve, če se je vino polivalo ali pilo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.102
458
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik samik pravi:
Jaz spijem letno okoli 400 l piva...žal. Pa se ne hecam. Pravzaprav spijem še več, ampak me sram napisati. Ampak dokler se držim tudi naravnih sokov z antioksidanti brokolija česna in ohrovta se mi jetra celijo
smile-1.gif

Je pa res da ne spijem niti kapljice drugih virov alkohola. Pa moje pivo se ne računa v statistiko, ker je 90% doma narejeno
smile-1.gif

Ni to neka cifra, čeprav za športnike, anti in mestne je velika. Problem je, če je še kak takratek ali dva da zjutraj umiriš ventile v motorju
grin1.gif
. In če si cel dan v gibanju, to ponucaš za šalo. Bl je problem, če se vsak dan vsediš v gostilni, popiješ 5 pirov pol pa domov pred TV.
Sam pred petimi leti, k sem bil v unionu, je rekla da slovenci popijemo 92 litrov v povprečju sam piva? Al alokota na sploh? Mal pozabu.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če se ne motim je bila enkrat ena statistiha o 17 al 27 litrih čistega alkohola. samo menda so to merili bolj prodano no ta doma narejeno...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Utiševalčev alter?
confused-1.gif

Ne, jst ne jem česna pa brokolija ker popijem čez pir še kakšen kozarec rdečega vina da dobim ustrezne antioksidante!
grin1.gif

(tudi 400l piva letno ne popijem ker večinoma med tednom ne pijem alkohola, za vikend pa tudi ne nadoknadim tiste gajbe)

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Znanstveno je dokazano: če dnevno popijemo en liter vode, bomo v enem letu
zaužili več kot 1 kg bakterije Escherichia coli, ki jo najdemo v iztrebkih
(fekalijah). Kar pomeni z drugimi, domačimi besedami, da pojemo kilo dreka.
Kaj takega se nam nikakor ne more zgoditi, če pijemo vino. Zaradi alkohola
v vinu ni bakterij Eschericha coli (pa tudi zato, ker trta prefiltrira
vodo, ki se nato znajde v grozdju).

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Tako je. Zato vsi pijanci zgledajo precej bolje kot Vodopivci, pa čeprav jim je Vinko ime! Cccc.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Tako je. Zato vsi pijanci zgledajo precej bolje kot Vodopivci, pa čeprav jim je Vinko ime! Cccc.

Saj vem, da ne bom prav razumljen ampak vseglih...
Dejstvo je, da so razni vodopivci in ostali anti alkoholičarji dosti bolj zadrgnjeni, zacuknjeni zateženi..... In zaradi te svoje zacuknjenosti in zadrgnjenosti dosti bolj zbolevajo, ker so konstantno skoz slabe volje. Skoz so nekaj zadržani in se nikol ne sprostijo, čeprav si tega ne priznajo in na žurkah samo nekaj pasivno opazujejo tiste, ki se ob rujni kapljici znajo veselit. Seveda pa se je treba znat kontrolirat in imet mero.
Noben me ne bo prepričal, da je žurka z vodo lahko enako zabavna kot z vinčkom. Noben.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Dejstvo je, da so razni vodopivci in ostali anti alkoholičarji dosti bolj zadrgnjeni, zacuknjeni zateženi..... In zaradi te svoje zacuknjenosti in zadrgnjenosti dosti bolj zbolevajo, ker so konstantno skoz slabe volje. Skoz so nekaj zadržani in se nikol ne sprostijo, čeprav si tega ne priznajo in na žurkah samo nekaj pasivno opazujejo tiste, ki se ob rujni kapljici znajo veselit. Seveda pa se je treba znat kontrolirat in imet mero.
Noben me ne bo prepričal, da je žurka z vodo lahko enako zabavna kot z vinčkom. Noben.

Nea morem verjet, da se enkrat strinjam s tabo.
cheer.gif

Pa tudi statistika je vprašljiva. večina jih je prijavila manj vinograda kot ga ima, plus koliko je še tu žganja, ki se skuha na črno.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.290
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Nea morem verjet, da se enkrat strinjam s tabo.
cheer.gif

Pa tudi statistika je vprašljiva. večina jih je prijavila manj vinograda kot ga ima, plus koliko je še tu žganja, ki se skuha na črno.

To statistiko z lahkoto pomnožimo s faktorjem 1,5 ali 2, pa pade ven prava cifra. Domače proizvodnje je v Sloveniji ogromno, od piva, vina, žganja, domači zeliščni šnopčki itd...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
ne preveč o tem pisat na alterju, bo hitro kak nov davek na nekaj
grin1.gif