CTB Locker

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.556
930
113
Je že kdo fasal tole?

Pojavi se takšna slika za ozadje.

Pri vseh word, excel, pdf, ... datotekah se je končnica spremenila v
Citat:
*. x r s s b n b
tudi če odstranim to končnico ni možno odpreti dokumenta. Tudi priponk iz e-pošte v brskalniku ne deluje. Sem že preletel google. Safe mode sploh ne zažene, programi pa al sploh ne odstranijo ali pa zahtevajo registracijo, ki jo je treba plačat. Aja, gre pa za XP-je.

Eno podobno sranje mi je pred časom uspelo urediti, tega mi pa nikakor ne uspe.

Nazadnje urejeno:

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.556
930
113
Jaz nič, ker ni moj računalnik. Oseba, ki uporablja ta računalnik pravi, da ni nič klikala oz. da se je to zgodilo samo od sebe (takšni odgovori od starejših ljudi so mi vedno zanimivi).
smile-1.gif

Je pa računalnik že kar precej star, gor pa tudi lepo število dokumentov, ki so trenutno neuporabni. Ne vem pa, kako bi bilo, če bi pri teh dokumentih pobrisal to dodatno končnico in jih odprl na drugem računalniku.....

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113
Dokumenti so zakriptirani, tako da jih brez ključa ne moreš odkleniti. Kolikšno odkupnino pa zahtevajo?

Predvsem ničesar ne shranjuj več na ta disk.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.556
930
113
Drugi link sem že dal čez, a neuspešno. Bom probal še to, kar je v prvem linku.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, verjetno tudi ne bo šlo, sem bral, da za dekripcijo tega vraga še ni rešitve. Razen plačilo.:/

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Imam en tak pc od zjutraj na mizi...

Pravkar se nalagajo winsi. Podatki pa iz teden dni starega arhiva.

Je pa prišlo po mailu, kao "Invoice".

alex401

Zelenc'
25. jul 2010
9
0
1
Tudi jaz imam računalnik od kolega. Zadeva pride kot priponka v elektronskem sporočilu. Odstraniti trojanca ni problem, niti očistiti vse nesnage, ki se namesti, vendar kriptirani dokumenti, slike, pdf..ostanejo. Kot berem po tujih forumih zagotovljene rešitve zaenkrat ni. Zahtevajo pa najprej 100, po določenem času pa 300 €. Se pa sprašujem, čemu plačljivi, posodobljen antivirus(Panda), ki je bil gor.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Nod32 ga je tudi mimo spustil... Je pa na sveži instalaciji fsecur zajamral pri kopiranju starih mailov nazaj na racunalnik in odstranil priponko.

igi

Guru
13. okt 2007
5.609
1.208
113
Celje
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ko virus odstraniš ni možnosti, da bi se vrnil na prejšnjo obnovitveno točko?
Če ti uspe obnovit sistem na prejšnji dan, so datoteke še vedno zaklenjene/zakriptirane?

ja še vedno zaklenjeno

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.942
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ko virus odstraniš ni možnosti, da bi se vrnil na prejšnjo obnovitveno točko?
Če ti uspe obnovit sistem na prejšnji dan, so datoteke še vedno zaklenjene/zakriptirane?
Uporabi volume shadow copy explorer, system restore povrne samo sistemske datoteke, cbt zakodira dokumentene, slike in podobno.

btw, če si okužen z verzijo 1, lahko uporabiš recuvo in podobna orodja da povrneš izbrisane datoteke (trojanec jih zakodira in izbriše originale),v verziji 2 so avtorji to odpravili, ker se datoteke izbriše s secure erase metodo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.174
113
Zadnja verzija CTB Lockerja pokliče "vssadmin delete shadows all" in tako pobriše morebitne kopije.
frown-1.gif

Podobne teme