črveki v opažu

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ker v temi lesni črvi nisem našel rešitve problema, sprašujem tukaj sledeče. kako se rešiti drobnih belih lesnih črvekov v opažu. problem je, da je s tem opaženo celo zgornje stanovanje privat velike hiše. stanovanje se oddaja in odstranjevanje opaža in zamenjava z drugim ne pride v poštev. najemnina je majhna, tudi zato lastniku ne gre kar vsepovprek težiti, da zadevo uredi, trenutno ga problem sploh ne briga kaj dosti.
ker v stanovanju biva punca, jo črveki motijo, saj tu in tam padejo tudi na posteljo. so pa res drobni in se mi zdi, da jih s trkanjem po lesu in nalivanjem nekih tekočin v drobne luknjice ne bom rešil težave. premaz vsega? špricanje? koliko časa bo stanovanje nebivanjsko? katero snov uporabiti?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Mi smo doma pred leti v vsako luknjico z injekcijo vbrizgali namesko zadevo, mogoče je bilo celo tole: ( klik ). Je pa res, da lukenj ni bilo ogromno. Nekaj let je bil potem mir.
Ima pa Belinka tudi biocid za bolj problematične lesene površine. (klik)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Recept je takšen, kakršnega je predlagal že KURKOFF, torej Fentin, po njem pa po potrebi še Belocid. Če je Fentin učinkoval, se bo videlo že po enem tednu, ko (če) se nikjer več ne bo iz luknjic vsipal prah.
Če je luknjic veliko, bo treba še nekoliko potrpljenja, Fentin je treba špricniti v vsako posebej. Ker je v spreju, to niti ni tako težko, priporočam pa dodatek manjše cevke, ali pa injekcijske igle.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Cevka je še, vendar je za opisanega škodljivca (predvidevam da gre za Trdoglavca - Anobium punctatum) cevka prevelika.
Zato sem predlagal manjšo, ali pa nekoliko močnejšo injekcijsko iglo.

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Fentin, po njem pa po potrebi še Belocid. Če je Fentin učinkoval, se bo videlo že po enem tednu, ko (če) se nikjer več ne bo iz luknjic vsipal prah.

Za klasične lesne črve (velikost luknjic 3-5 mm), kaj je bolj priporočljivo Fentin ali Belocid ?

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Odvisno od količine. Pri nas smo večji del zaščitili z Belocidom. Če pa sem še kje opazil prah, pa sem uporabil še Fentin. In imamo mir.