Črno odlagališče gradbenih odpadkov

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Že nekaj let imamo črno odlagališče, kjer se poleg gradbenih odpadkov (stiropor, gips. ploščice, beton, cegli, pesek, izkopani material...) odlaga tudi še kaj bolj nevarnega drugega (bitumen, azbestne plošče, svinčene cevi, plastika, asfalt, laki, barve...). Včeraj so pa imeli en velik kres s temi odpadki, na veliko so žgali vse kar se je dalo. Zanima me na katero institucijo to prijavit, da bi zadeva zoper kršitelja stekla čim prej? Je dobro predložit kakšno dokumentacijo (fotografije s terena, parcelne številke, lastnika, zemljiškoknjižne izpiske itd.)? Morda bi bilo dobro celo, da prijavim anonimno, je to mogoče?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Prijavis na inspektorat za okolje in prostor. Inspekcija za okolje obravnava nelegalnega odlaganja nevarnih odpadkov. Prijavo lahko das tudi anonimno.
Hitrost pa ni ravno njihova vrlina

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Smajo pravi:
Že nekaj let imamo črno odlagališče . Včeraj so pa imeli en velik kres

zdaj pa mi ni tu nekaj jasno kako si to napisal,asi tu tudi zraven
confused-1.gif

ne me razumeti napačno,ampak če ti to ni všeč da je črno odlagališče bi to lahko že davno prijavil ne pa da si čakal da so- ste to še zažgali kar se je dalo.

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

Zetor

Pripravnik
6. apr 2010
451
2
16
Prijavi inspektorje in redarje ker dobroplacanih riti ne dvignejo z fotelja pisarne. Ce bi delali bi odlagalisce nasli sami ne da se zanasajo na take izdajalce ki anonimno prijavljajo z glavo v pesku brez jajc.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
u bistvu imajo zaradi takih ki prijaljajo (anonimno še posebej) toliko dela da ne zmorejo ostalih stvari... sploh foušija je jeba...

kar se tiče odlagališča... težava je pri naročnikih odvoza odpadkov... gradbeni odpadki načeloma ne gorijo (razen les, volna...)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.563
113
50
Na sončni strani ALP
Čigavo je zemljišče? Je v privatni lasti ali je javna površina?

Vsekakor pa komunalni inšpektor in potem naj on raziskuje in predaja prijavo naprej, če ni pristojen...

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Če je to v mestni občini Ljubljana potem prijavi prek "Pobud meščanov" (http://gis1.ljubljana.si/Pobude/). Jaz imam s tem servisom dobre izkušnje - sem naredil že par prijav na različne teme in se hitro odzovejo in tudi premakne se.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Če gre za podjetje, ki v veliki meri posluje z občino, potem se izogibaj kakšnim prijavam. Običajno zadaj stoji lokalna mafija, ki zna iti tudi čez trupla. Te zagrnejo, da noben ne bo vedel kje in zakaj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kolega ima manjši obrat in kadarkoli zakurijo, se najprej malce črno pokadi, folk jim takoj pokliče gasilcem, češ da kurijo svinjarijo (za blokarje je pač vsak dimček sumljiv, ni jim povsem jasno od kje toplota pride v radiatorje), ti jim potem utrujajo pa nevemkaj.. zakaj klicati neke počasnele, če je na voljo 112?

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Moj foter je poklical na 112, ker so v gradbeni jami ponoči sežigali odpad od nagrobnih sveč. Čez par dni mu je lastnik podjetja grozil po telefonu. Kar pomeni, da imajo veze povsod ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Saj 112 ni anonimna.. naj bi pa prijavil še grožnje. Jaz bi jih.

Anonimna telefonska številka 080-1200 je namenjena vsem, ki želijo prijaviti karkoli v zvezi z kaznivim dejanjem, morebitnimi storilci kaznivega dejanja ali informacijami in pri tem ostati anonimni.

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.570
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj 112 ni anonimna.. naj bi pa prijavil še grožnje. Jaz bi jih.

Anonimna telefonska številka 080-1200 je namenjena vsem, ki želijo prijaviti karkoli v zvezi z kaznivim dejanjem, morebitnimi storilci kaznivega dejanja ali informacijami in pri tem ostati anonimni.
Ni point v anonimnosti, ampak v tem da namesto, da bi urgirali, se raje povežejo s kriminalci in jim grozijo. Sicer pa škoda svojih živcev, ker v preprečevanje kriminala se nikoli ni bilo pametno vtikati, ker te hitro zagrnejo da noben ne ve kdaj in kje. Se raje obrneš vstran in greš naprej ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kje vas učijo te oslarije? Vsak bukselj, ki zažiga odpadke, te pač ne bo kar pospravil.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
30.4 se je kurilo vsega boga... pač po folklori....

drugače pa če nekdo kuri lesene odpadke ni problema... če pa kakšno gumo itd je pa hudič... ampak težko dokažeš karkoli...

aja preden prijavljaš a si prepričan da možakar nima dovoljenj?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.635
3.088
113
v lokalni ostariji
tony, lafarge nima dovoljenja za sežig odpadkov... sej možakar tudi za sežig nima... za deponijo pa morda...

eh ja... not on my backyard sistem... vsi bi pa nekam dal smeti. po možnosti zastonj...