Črne črte od čevljev na kopalni kadi

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.171
3.635
113
Marlbor
Kupujem kopalno kad in ravno takšno kot sem si jo zamislil imajo na prodaj kot razstavni eksponat, zelo ugodno glede na najnižjo možno ceno nove.

Se pa na beli plastični obrobi (najbrž je to sanitarni akril) vidi nekaj črnih črt, najbrž od čevljev. Odločil sem, da jo probam v trgovini očistiti in če bo šlo dol, jo kupim. S čim se lotiti teh madežev, kakšno čistilo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.949
6.845
113
pri taščici
Kupujem kopalno kad in ravno takšno kot sem si jo zamislil imajo na prodaj kot razstavni eksponat, zelo ugodno glede na najnižjo možno ceno nove.

Se pa na beli plastični obrobi (najbrž je to sanitarni akril) vidi nekaj črnih črt, najbrž od čevljev. Odločil sem, da jo probam v trgovini očistiti in če bo šlo dol, jo kupim. S čim se lotiti teh madežev, kakšno čistilo?
V trgovini /salonu tega ne vejo?
Naj vprašajo proizvajalca.
Dvomim da ti bodo pustili z wd špricat po kadi katere se nisi kupil.kaj ce bodo poleg sledi cevljev, se sledi wd? ;)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Pbutec

20. jul 2007
15.171
3.635
113
Marlbor
V trgovini /salonu tega ne vejo?
Naj vprašajo proizvajalca.
Dvomim da ti bodo pustili z wd špricat po kadi katere se nisi kupil.kaj ce bodo poleg sledi cevljev, se sledi wd? ;)
Se še nisem pogovarjal s trgovcem, kako bomo spucali. Če mi gre danes trgovec proba spucat, se lahko zgodi da jo tisti trenutek proda komu drugemu. Saj veš, takoj pade kupcem v oči. Zato bi rad bil zraven, pa po možnosti imel pripravljeno kakšno čistilo, če bo treba.

Zato pa sprašujem s cim gre najlažje to dol.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.482
2.662
113
Podvprašanje: kaj za vraga so počeli s kakršnimikoli čevlji v kadi v salonu? :oops1:
Ajde s štikli. :evil:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.949
6.845
113
pri taščici
Podvprašanje: kaj za vraga so počeli s kakršnimikoli čevlji v kadi v salonu? :oops1:
Ajde s štikli. :evil:
Katera zenska v stiklih bo prenasala kopalniske elemente. Kaj pa varstvo.pri delu (cevlji, kapica...)
Poznam eno tajnico ki je bila v stiklih in ji je laptop padel s vrhnje police z robom cez "krempeljcke" v stiklih....
Kar nekaj casa je ni bilo v sluzbo ;)

• Haha
Reactions: Rekreacija

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.845
2.132
113

Z emajlirane tuš kadi sem do sedaj vse madeže, ki niso povezani z normalno uporabo, uspel odstraniti s polirno pasto za avto oz. rahlo abrazivno zobno pasto.
Najtrdovratnejše so bile sledi titana, ampak je tudi to šlo.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.820
1.667
113
Iskajoč brata
piz.... naslov teme, ki je dvignil zanimanje.... potem pa tako razočaranje :)

Ko upaš, da je bila taka akcija, da nista speljala do spalnice in je sedaj treba očistiti/skriti dokaze pred možem/ženo/starši :valjamse::valjamse:
Pa nujno panično iskanje hitrih nasvetov na forumu :)

Baje da so dobri baby robčki za čistit take madeže... zadnjič sem alkoholca drgnil dol iz parketa s takimi robčki

• Všeč mi je

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
162
38
28

Sicer z odstranjevanjem takih madežev nimam izkušenj - čeprav ugibam da s katerikoli gospodinjskim, rahlo abrazivnim čistilom ala arf, to ne bi smela biti težava (ali pa dobra in predvsm nova žična gobica - take ponavadi ne puščajo raz).

Ampak; nove raznorazne kadi (predpostavljam tudi razstavni eksponati) imajo izpostavljene dele zaščitene s folijo. Včasih ta folija ni ravno vidna na prvi pogled. Si to preveril? Ker če je folija še gor (morala bi biti) potem nimaš težav. Razen, če je kakšen as to že potegnil dol.

• Všeč mi je

Pbutec

20. jul 2007
15.171
3.635
113
Marlbor
Sicer z odstranjevanjem takih madežev nimam izkušenj - čeprav ugibam da s katerikoli gospodinjskim, rahlo abrazivnim čistilom ala arf, to ne bi smela biti težava (ali pa dobra in predvsm nova žična gobica - take ponavadi ne puščajo raz).

Ampak; nove raznorazne kadi (predpostavljam tudi razstavni eksponati) imajo izpostavljene dele zaščitene s folijo. Včasih ta folija ni ravno vidna na prvi pogled. Si to preveril? Ker če je folija še gor (morala bi biti) potem nimaš težav. Razen, če je kakšen as to že potegnil dol.
Hehe, hvala za nasvet, morda pa je res še folija gor, pa zato niso že očistili tega. Najboljše, da trgovca zagnjavim naj očisti ... ko bo drgnil se pa folija začne mečkat in ga zasekiram, da se kad lušči. Pa upam na -90%. :valjamse:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Hehe, hvala za nasvet, morda pa je res še folija gor, pa zato niso že očistili tega. Najboljše, da trgovca zagnjavim naj očisti ... ko bo drgnil se pa folija začne mečkat in ga zasekiram, da se kad lušči. Pa upam na -90%. :valjamse:
Ma ne bit tako skromen. Reči, da naj ti plačajo, da odneseš tako škart robo. :cool:

• Všeč mi je