Črna gora 2008

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
S punco sva se tudi letos odločila, da greva pogledat tisto, kar sva lani v Črni gori pozabila pogledat. Dol gruntava it preko Bosne (Banja Luka, Mostar do Neuma). Je že kdo šel po tej poti in kakšna je? Lani sva se kopala na plaži Jaz. Pogledat sva šla na Njegoš, apartma pa sva imela v Boki Kotarski, tako da sva si tam kr fejst ogledala. Kaj je še za videt?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Do Banja Luke je dobra cesta, pred BL imaš par km bosanske "avtoceste".
Izbral si najhujši mejni prehod Gradiška, vedno kolona, nimajo ločenega prometa za tovorna in osebna vozila, edino če se vračaš iz BIH so začeli osebna vozila preusmerjat okol čez centr, če boš mel srečo te nebo preveč preverjal na meji, vedno gledajo zeleno karto, doctorZju so spustil psa notr v avto
evil.gif

Po keri poti pa mislš do Mostarja? Preko Jajca pa Vakufa?

Od Banja Luke naprej je grda cesta, ker se voziš direkt ob reki pa skale maš ob desni strani, kakšne 2 leti nazaj je enmu pred mano skala padla direkt pred avto, pol pa še dobiš še kakšnga tovornjaka alpa bus pred sabo in komi prehitiš. Dost se jih tud ustavlja ob cesti, ker grejo bruhat zaradi poti
smile-1.gif

Jz bi ti predlagal da na koncu Banja Luke zaviješ desno gor v klanc in greš preko Manjače do Mrkonjiæ Grada, zlo lepa cesta, res da se boš neki cajta v klanc gor vozu, ampak pol se začne cesta spuščat dol in samo pičiš, gre tud 130km/h
smile-1.gif

Na Manjači maš še staro vojašnico.

Ko se boš spustu dol greš levo za Mrkojiæ, spet lepa cesta, ravnina, greš samo naravnost in prideš do Jezera, tm pa pol levo za Jajce.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
A je bil kdo letos že v Budvi?
Zanima me, kako je letos z čistočo vode in kakšne so kaj cene?

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Koliko KM je dol po poti ki si jo ti ubral.Približen čas vožnje in kje se da nastanit po sprejemljivi ceni.

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Kaj vas vleče v Budvo, ko je pa okol veliko ceneje in veliko lepše. Pa še bolj varno. Boka kotorska na primer. Tam je toliko lepih krajev in tudi apartmaje se dobi zelo poceli. To, da ne smeš vode na plažo nest je pa zame res pretiravanje, če je res.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Mimogrede: kako je kaj z gužvo na hrvaško-črnogorski meji. Ker je najbljša letalska povezava do budve kar čez dubrovnik in potem avto, slišal sem pa, da znajo na meji bit orenk čakanja zaradi črnogorske ekotakse.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Mi smo sli cez to mejo 14.7. letos, ni bilo pretirane guzve; cakali smo nekje 15min, se za info, ekotaksa je 10€ avto, 30€ avtodom, 50€ avtobus, 80€ kombi... mi smo sli s kombijem ampak zdilali za avtodom
smile-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Računajo neko "ekotakso"?
uf-1.gif

Potem se pa tujci pritožujejo pri nas zaradi vinjet.
Meni so pred leti računali "dezinfekcijo" avta, ker naj bi bila na hrvaškem ptičja gripa
10.gif

ampak samo 1 EUR
zmaga.gif

Drugače je pa (črnogorske obale ne poznam, enkrat sem se pa peljal po notranjosti) to največja svinjarija, ki si jo lahko človek predstavlja.
Po moji oceni je ob cesti na vsakih 100 metrov tri tone smeti.
uf-1.gif