Crkovanje avta če vklopim klimo

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Imel sem težave s notranjim ventilatorjem, ki je ropotal že en čas. Pred nekaj dnevi sem dal na polno pihanje, v avtu je nekje iz motornega prostora zatulilo, kot da bi kak jermen spodrsaval, se pošteno pokadilo in zasmrdelo po zažgani plastiki, potem pa je ugasnil.

Zdaj sem ventilator menjal, piha ok (po tistem dimljenju je ventilator delal z dosti manjšo močjo), ampak še vedno mi spredaj nekaj zatuli, potem pa avto crkne. To je če imam vklopljeno klimo, samo prvi dve stopnji pihanja ga ne ugasneta, pa še takrat obrati kar močno zanihajo ko vklopim klimo. Če klima ni vklopljena avto ne crkne. Kaj je narobe? Avto je fiat bravo.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
odpri pokrov motorja in poglej, če se jermenica sploh vrti... po pisanju sodeč je lahko zaribal ležaj (tuljenje, smrad... ).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Sklopka kompresorja?! Na mondeotu je šla po gobe lani. Sam mi je tut jermen zapalilo in utrgal. Da ti vidiš to dimno zaveso. Sem bil sigurn, da se bo avto upepelil.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ja tak je, mel sem pomočnika, ki je držal gas na 2500 obratih približno, jaz sem opazoval in ko je vklopil klimo, je rahlo zacvililo, altenator se je rahlo stresel in jermenica se je nehala vrteti. Mogoče so lageri v altenatorju zanič?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Res maš, kompresor je šel. Fiat ima edino to srečo, da ko kaj crkne, je vse napol zastonj.

Zdaj ne vem kako je, moj motor je 1,2, so kompresorji na ostalih motorjih kaj drugačni ali so drugačni glede na to ,ali je klima avtomatska ali ročna ali so kar vsi isti?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
odvisnood tipa, lahko majo vsi enake lahko pa so pri enakem motorju različni,..