Črke pogonov v Win10

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.027
195
63
V kišti imam C: glavni disk, D: dodatni disk in X: DVD (črko pogona sem spremenil sam).
Imam pa še 3 zunanje diske, katere občasno uporabljam. Zanima me, ali se da naštimati tako, da bo določen zunanji disk imel vedno isto črko pogona, ko ga priklopim... torej da bo E: zunanji disk 1, F: zunanji disk 2, G: zunanji disk 3...
Da če recimo disk E ni prikopljen, in vtaknem USB ključek, da se ključek ne bo pokazal na črki E, ampak na U.
Enako bi rad naredil za USB ključke.

Nekako skrajšano: rad bi imel "rezervirane" črke za vsako zunanjo enoto posebej. Če le ta ni priklopljena, črka pogona ostane prazna.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.459
821
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
V kišti imam C: glavni disk, D: dodatni disk in X: DVD (črko pogona sem spremenil sam).
Imam pa še 3 zunanje diske, katere občasno uporabljam. Zanima me, ali se da naštimati tako, da bo določen zunanji disk imel vedno isto črko pogona, ko ga priklopim... torej da bo E: zunanji disk 1, F: zunanji disk 2, G: zunanji disk 3...
Da če recimo disk E ni prikopljen, in vtaknem USB ključek, da se ključek ne bo pokazal na črki E, ampak na U.
Enako bi rad naredil za USB ključke.

Nekako skrajšano: rad bi imel "rezervirane" črke za vsako zunanjo enoto posebej. Če le ta ni priklopljena, črka pogona ostane prazna.

Točno to tudi mene zanima..

@forgot1 ne štekam..
d055.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.459
821
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
To poznam ampak ne špila 100% oz ni to kar bi rad. Primer da imam 1 zunanji HD, ki sem mu dodelil črko E. Potem ta zunanji disk izklopim in vklopim nek USB ključek.. in tu nastane problem - ta ključek bo namreč prevzel črko E in ko potem vtaknem nazaj še zunanji disk, bo le ta dobil črko F. Jaz bi pa rad, da četudi izklopim disk, da noben drug disk/usb ne bo prevzel črke pogona, ki je rezervirana zanj.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.027
195
63

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.205
4
38
Kranj
rener.info
ksz: Hvala za tole!! Imam par zunanjih diskov pa naceloma dodeljuje isto crko, ampak kdaj pa kdaj da pa kr eno levo.. in potem moram backup skripto popravljati, kar je pa zorpno..