Čriček v turbini

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Se je začel dogajat, da se uglaša en čriček, ko more turbina zalaufat na polno. Nehaj je čričkat, ko se je tm mal segrel al pa namazal. Se pravi, če sem se vozil normalno in pohodil gas se je oglasil. Ko se je po parih sekundah segrel/namazal, je nehal. Se mi zdi, da čriček poje sedaj že kr konstantno. Turbinca še vedno opravlja svoje delo.
Ford mondeo 1.8 tdi.

Mal sem gledal okol cevi in izpuha ( med kolektorjem in cevjo je pasta) pa nisem nič opazil.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
To turbino ti cimprej snemi pa daj obnovit. Ko jo bo dokonca razgnalo, kaj se ponavadi zgodi pri najvisjih obratih in potegnilo v motor bos iskal cel motor.
Pri tem Mondeu je intercoler nad motorjem ce se prav spomnim in se kaj podobnega lahko hitro zgodi.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Matr, nisi mogu kaj lepšega napisat
shocked-1.gif
. Eno turbino še imam.
Hvala.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Vidim, da si že mel s tem opravka. Dej mi reci, jaz sem eno turbinco spravil, pošpricana s Krownom. Bi mogel jo prej kaj spucat, je potrebno poleg tesnil še kaj menjat?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
nic ne rabis menjat, samo tesnilo med izspusnim kolektorjem ce ga sploh ima in priporocljivo je imet nove matice/vijake. Te vzemi original na servisu, ker ce bos dal navadne so bodo odvili.
Ko ga namontiras nalij malo svezega olja zgoraj na dovodu olja.