Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

zino

Guru
3. sep 2007
6.681
2.473
113
to je lažna novica. Test na protitelesa je v Sloveniji neveljaven.
neveljaven. ja, na podlagi protiteles, ne moreš dobit papirja o prebolevnosti.
vseeno pa lahko vidiš, da en laže da je bil cepljen, ker da bi po cepljenju/prebolenju imel 0 protitels, je malo smešno. vsaj 1 ziher imaš.
bo zdaj bolj razumljivo, kaj je lažna novica in s čim se povezuje veljavnost testa na protitelesa?
 

javr

Guru
6. dec 2011
1.599
1.061
113
če je logarca na TV rekla da je to v Sloveniji neizvedljivo, je to v Sloveniji neizvedljivo, in pika. Vsaj dokler nam "naši" interesenti ne dostavijo besedila javnega razpisa, na podlagi katerega bodo izbrani kot edini ponudnik.
 

Floki

Guru
6. sep 2007
9.851
2.986
113
če je logarca na TV rekla da je to v Sloveniji neizvedljivo, je to v Sloveniji neizvedljivo, in pika. Vsaj dokler nam "naši" interesenti ne dostavijo besedila javnega razpisa, na podlagi katerega bodo izbrani kot edini ponudnik.

Spet interpretiraš nekaj po svoje. Rekla je da se pri nas test ne bo uporabljal za dokazovanje prebolelosti ker ni točnega podatka koliko protiteles moraš imeti da se smatra da si zaščiten (ker nekateri z asimpomatskih potekom jih ne razvijejo skoraj nič). To pa še ne pomeni da protitelesa ne bi dokazovala tega da si bolezen prebolel.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.165
-8.273
113
Protitelesa proizvajajo limfociti B ali spominska celica ki si zapomni vrsto virusa in proizvaja nato protitelesa ampak za to rabijo čas. Pred tem pa se proti virusu borijo limfociti T, ki če se prav spomnim jim pravijo tudi celice ubijalke, pa nevrofilci pa verjetno še kaj (ne vem).
Za oboje T in B celice velja, da potrebujejo čas, saj se morajo namnožiti iz tistih nekaj posameznih celic, ki reagirajo proti tujku.

Prva obramba so nevtrofilci in sorodstvo, ker komplementni sistem.
 

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.687
552
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
To, da se PCT ne preverja je dober izgovor odgovornih in stroke. Podobno kot lani ko so bile za vse krive garaze, zidanice,...

Cist resno, kolk jih pa ne izpolnjuje PCTja? Ce odstejemo otroke, odstotek ne more bit prav visok. Cez prst bi rekel da dobrih 15%. Ce pa pristejemo, glede na stroko, se tiste, ki so bili okuzeni, oz. prisli v stik z virusom, je stevilka se precej nizja.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
PCT pogoj je pri nas samo še slaba šala. :evil:
Bi ga bilo treba ukinit. Iz večih razlogov. Sicer pa ne deluje proti okužbam tudi tam, kjer ga, kot pravite, bolj striktno upoštevajo.

Bi pa js težko ocenil, koliko ljudi ga res krši. Ker če ga v trgovini strikno ne gledajo, še zdaleč ne pomeni, da ga kupci nimajo.

Katera skupina je pa brez pct-ja? pomoje jih ni veliko.
Miljon je cepljenih, par stotisoč prebolenih, tristotisoč otrok, ki ne rabijo, zaposleni so testirani v službah, ti sicer administrativno nimajo pct, ampak vedo kdaj so okuženi - nemoremo rečt, da niso testirani, torej ostalih ne ostane veliko, ki bi nevede širili virus.

Penzioniste najdemo med cepljenimi, delovne najdemo med testiranimi v službi, otroci ne rabijo, ostanejo še socialci, ki pa so mlajši, njim virus ne škodi tako zelo.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.256
3.670
113
davorinm.wordpress.com
Kaj je fora sploh tolk te cepilske propagande na forumu? Cepil se ne bo noben več koliko se je že, razen nekaj malega tu in tja. Splh po smrti tiste mlade punce in zdaj če bodo še lockdowni, lahko vlada pozabi da bo kdaj še kdo cepil. Enostavno morajo priznati da so zajebal stvar in odstopit.
Kaj je fora anticepilske propagande?
 
  • Haha
Reactions: brane_new