Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne boš slišal tudi če ti grem razlagat. Gledaš z logičnega in človeškega stališča. In s tega stališča nima smisla nič kar imam za povedat. Se pa dogaja pod tvojim oknom ... Bratje čez lužo imajo en tak fin izraz, ki se mu reče "psyop". To se dogaja ta trenutek po celem svetu. Ampak to samo zase ne pomeni nič, brez razlogov in ambicij v ozadju. Zarota pač. Na to uho pa normalen človek ne sliši. Rezultat programiranja pač....
Nč, grem pojest jabolko (kokic mi je zmanjkalo) ta čas ko čakam da bo mogoče še kdo spregledal... :nazdravje:
Aha, ok, štekam, ti si "samsvoj" in nate te metode ne delujejo. :zavijazocmi:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Aha, ok, štekam, ti si "samsvoj" in nate te metode ne delujejo. :zavijazocmi:

Takile mentalni preskoki mene vedno fascinirajo ...

Seveda pizdarije delujejo tudi name, saj ne živim v balončku ločenem od ostalega sveta. Razlika je samo da vidim (ali pa se pustim podučit) kaj se dogaja. Vpliva na to nimam ali pa je minimalen. Vse kar lahko naredm je, da povem kaj vidim.

Zdaj pa ti povej kaj vidiš, ko recimo v gugla vtipkaš "great reset" in povežeš s tem kdaj se je začelo govorit o tem , kje, kdo , kdaj naj bi se to izpeljalo in kaj se (je) dogaja vmes. Vzelo ti bo par minut, do ene pol ure, odvisno lako hitro greš kozi...
Pa to je samo en od primerov. Tega je več. In niso fantazije, izmišljotine ali blodnje. To so resne strategije, ki temljijo na resni in dosegljivi tehnologiji.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.484
3.594
113
In kaj je tvoj predlog, poleg tega jamranja?
Moj predlog je zgolj žajfa za umivanje rok. Če smo skozi evolucijo preživeli do leta 2020 brez teh neumnih nagobčnikov, bi lahko še naprej. Ne vem kakšen je cilj s temi maskami? Virus ne bo izginil, bo zavedno ostal. Torej bomo za vedno nosili maske v prepričanju, da smo varni? Bolniki ste.
Narava bo po svoje tole zrihtala, pa če se maskirate ali pa ne.

Tukaj na forumu je nekdo, ki je dosledno nosil masko, se rakuževal in vseeno fasal virus. Samo sem prepričan, da se ne bo javil. In kaj je pol mamen maske?

• Všeč mi je
Reactions: SamSvoj

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Še vedno ne vem kaj je alternativni predlog. Razen jamranja, da so maske itak umazane. Alternativa je torej brez mask?

Ker vem s kom se pogovarjam tole pišem počasi, ti pa ustrezno počasi beri...

Maske niso čudežna panacea/skafander/balonček/vstavipoželji, ki bo zaščitila tebe in tvoje bližnje (ali pa ne tako bližnje) brezpogojno. Vse kar bodo maske naredile je, da odložijo neizogibno, pa še to samo pod pogojem, da z njimi ravnaš odgovorno!! se pravi da se obnašaš kot kirurg pred in v operacijski dvorani.

• Všeč mi je
Reactions: Cash in nemenabijat

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.931
6.103
113
Kriminalci ki so v vladi iščejo načine, da se ljudje ne bi več zasebno družili. Čeprav je 90% okužb na delovnih mestih, oni iščejo okužbe tam kjer jih ni.

Iščejo pravno podlago za omejitev zasebnih druženj
Po besedah Nuške Čakš Jager z NIJZ-ja je incidenca v Sloveniji visoka, saj je zrasla na 68,4 primera na 100.000 prebivalcev.
Prenosi se po njenih besedah zgodijo v lokalnem okolju, po podatkih tistih, ki jih anketirajo, so to največkrat zasebna druženja.
Po mojih podatkih, kar precej vozijo mulce na testiranje, kar mi daje slutit, da se precej prenaša po šolah. Ampak tega se verjetno najbolj bojijo in nitine upajo objavit.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.812
113
davorinm.wordpress.com
Ker vem s kom se pogovarjam tole pišem počasi, ti pa ustrezno počasi beri...

Maske niso čudežna panacea/skafander/balonček/vstavipoželji, ki bo zaščitila tebe in tvoje bližnje (ali pa ne tako bližnje) brezpogojno. Vse kar bodo maske naredile je, da odložijo neizogibno, pa še to samo pod pogojem, da z njimi ravnaš odgovorno!! se pravi da se obnašaš kot kirurg pred in v operacijski dvorani.

Rešitev?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Po mojih podatkih, kar precej vozijo mulce na testiranje, kar mi daje slutit, da se precej prenaša po šolah. Ampak tega se verjetno najbolj bojijo in nitine upajo objavit.
Kako da ne?
Potrjeni primeri po starostnih skupinah.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.982
16.106
113
Tukaj na forumu je nekdo, ki je dosledno nosil masko, se rakuževal in vseeno fasal virus. Samo sem prepričan, da se ne bo javil. In kaj je pol mamen maske?

V kolikor se je ta nekdo razkuževal in dosledno nosil masko je torej naredil bolj kot ne vse preventivno za zaščito, žal pa je nekje naletel na nekoga, ki ni izvajal takšnih ukrepov in tako prenašal okužbo naprej, saj - še enkrat - maska ne ščiti nosilca ampak zgolj zmanjšuje možnost prenosa iz okuženega (to je tudi odgovor na tvoje vprašanje o namenu nošenja maske) na druge in v kolikor bi VSI nosili maske bi bilo definitivno manj prenosa kot v primeru, da jih ne nosi nihče.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.135
4.114
113
PRAVILNA uporaba maske, sedaj pa naj dvignejo roke tisti ki jo PRAVILNO uporabljajo? Sem prepričan da nihče v tej temi, in da jih pol v tej temi uporablja isto masko za enkratno uporabo že od marca letos.

V šoli porabijo otroci vsak dan 8 mask? Nobeden. Toliko bi jih po smernicah rabili. Ko enkrat masko snameš je zanič oz. je nimaš kaj dat nazaj na glavo preden jo ne opereš (pralne).

Dalje je že kdo kašljal ali kihal v maski? Noben, ker drugače bi vedeli da to ni možno. Se pravi za "okužene" s simtomi okužbe zgonjih dihal je maska neuporabna (no dokler 1x ne zakašljaš, potem bi jo moral zamenjat). Za asimptomske pa je itak dokazano da so slabi širilci in bi se samo z njimi epidemija že zdavnaj končala.

Maske z nepravilno uporabo naredijo več škode kot koristi, ukrepi kot so sedaj in uporaba mask tako kot je, je BZ.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
V kolikor se je ta nekdo razkuževal in dosledno nosil masko je torej naredil bolj kot ne vse preventivno za zaščito, žal pa je nekje naletel na nekoga, ki ni izvajal takšnih ukrepov in tako prenašal okužbo naprej, saj - še enkrat - maska ne ščiti nosilca ampak zgolj zmanjšuje možnost prenosa iz okuženega (to je tudi odgovor na tvoje vprašanje o namenu nošenja maske) na druge in v kolikor bi VSI nosili maske bi bilo definitivno manj prenosa kot v primeru, da jih ne nosi nihče.

Razen če ne nosiš FFP3 brez filtra.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.484
3.594
113
žal pa je nekje naletel na nekoga, ki ni izvajal takšnih ukrepov in tako prenašal okužbo naprej
Kako lahlo trdiš, da je dobil od nekoga, ki ni izvajal nobenih ukrepov. Ali od tistega, ki je dva dni preden je zbolel in je cel dan šlatal masko pa ne more dobiti? Recimo kelnarca ko ti postreže kozarec s pijačo, ki ga po defoltu prime ne vrhu. Cel šiht šlata masko.
Ugibanja kje si staknil virus so tako zanesljiva, kot vremenska napoved za 14 dni v naprej.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.586
1.119
113
Titograd
Katere, te pralne smehe ali kirurške? Ker le-te ustavijo kateregakoli virusa natanko 0 in to tudi piše na deklaracijah. Celoobrazne z filtrom ki se menja, to pa je druga zgodba.

Smo imeli doma korono, živeli normalno, brez mask, roke pod milom in toplo vodo umivamo že prej.... odsotnost kakršnihkoli težav in 2 brisa v roku 2 tednov pravijo, da nisem fasal.

Umivati roke pod toplo vodo in milom in ne si štorat po nosu. Samo če nimaš vode pri roki, uporabiš razkužilo. Polovica ljudi umiva roke 3 sekunde pod mrzlo vodo brez mila in to je pravi no-go.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.066
844
113
za tiste ki flancajo o nepravilni uporabi maske, preprosta navodila:

- kupi-sešij pralno masko, ki ti je prav in je udobna (vsaj 7 komadov)
- ko si jo nadaneš jo nosi čez nos, ker kot prvo s tem ščitiš druge, kot drugo pa ne zgledaš kot k*reten, ki mu iz glave raste k****. (sploh za tiste z velikimi nosi)
- ob koncu dneva daj masko v pranje. Drug dan uporabiš novo

Predvidevam, da tudi gate nosite primerne velikosti in jih dnevno menjate ne obračate.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.982
16.106
113
Kako lahlo trdiš, da je dobil od nekoga, ki ni izvajal nobenih ukrepov.

Saj nisem napisal, da ni izvajal nobenih ukrepov ampak da ni izvajal takšnih ukrepov v smislu, razkuževanje, pazljivo ravnanje oz. brez nepotrebnega šlatanja, pravilno nošenje maske in ravnanje z njo. Takšni ukrepi namreč zelo dobro zmanjšujejo možnost za okužbo (še vedno seveda nisi 100% varen) ampak preveč ljudi dela napake na tem ali onem področju, nekateri pa kar na vseh. In VERJETNO, da je ta sicer pazljivi na novo okuženi človek pokasiral od koga takšnega, ki deluje nepravilno, neprazljivo ali pa se mu gladko je.be za vse skupaj.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Point je v tem, da bi morali biti proti tistim redkim, ki maske iz takih ali drugačnih razlogov ne želijo nositi, bolj tolerantni. Se pač od njih malo bolj odmaknemo. Pošiljanje policije na njih, je bolj podobno strahovladi, kot demokraciji.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in Matey