Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Dej že enkrat odnehaj s to tvojo "korajžo", kako teb kovid nič ne more. Resno, zadrž zase, pa ne frajar tle, da te ne bo slučajno kej pošlatal na orto, tako, kot že marsikoga! Nič me ne moti, če si misliš, kar si pač misliš, me pa moti, da dnevno pišeš iste bedarije tukaj, kako je kovid pichkin dim. In ja, poznam dva "fit" človeka tvoje sorte, katere je fajn pošlatal, enega pa še zdaj obračajo na ICU. Resno, vsaj mal se zamisli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Kaj ti menis, ko gres vsak dan z avtom na pot? Da bos imel nesreco, al da zelo tezko, ker si dober voznik?

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Klapa ste gledali poročila ob 19.00h...so vam zadosti napumpali s številkami al morate še malo na 24ur in Siol ?
Ta virus je čista jeb*...ko je bilo koliko okuženih na dan smo bili zaprti v občine ? Sedaj je pa številka koliko krat višja pa boli vse čoko :)
Res ja ljudje ležijo po pločnikih mrvti...ufff sem zašvical tako me je strah.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
V glavnem, moj 3x s Pfizerjem cepljeni sodelavec je decembra imel Delto, zdaj ima pa Omikron. Ja tisti, ki je kljub Delti hodil v pisarno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Pilot Vanz je bil cepljen in izgubil voh/okus ?
Se tudi cepljenim to zgodi, poznam dva primera. Tako da vsaj tale del long covida je čisto solidno prisoten tudi med cepljenimi prebolevniki.

Ravno včeraj so objavili (naša stroka) seznam težav long covida. Recimo da je raziskava pod nivojem za iverco ki jih lima andy, pa vseeno je priošla v medije (ni kontrolne skupine ali vsaj ni primerjave na splošno populacijo). Razen izgube voha, so vsi ostali simptomi nedokazljivi in biološko nedefinirani. Recimo povečana utrujenost, nespečnost, depresija in anksioznost. To so vse psihološke motnje, ki ni nujno da so povezane s covidom .. jasno se jih pa poveže kot umrle 28 dni po okužbi. Depresija/anksioznost je recimo lahko povezana s covidom, sploh če se človek cepi 3x pa ga vseeno faše. Jst sem tudi malo anksiozen zaradi tega! ;)

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Depresija je že v osnovi povezana z vsemi ukrepi, ki človeka omejujejo, kaj šele 2 leti konstantnega bombardiranja o fatalnem kovidu. Da ne omenjam izgube služb, hobijev, socializacije...Saj se lepo vidi porast psiho-povezanih obolenj.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Sedaj pa poznam že kar nekaj primerov, cepljeni, 2x, 3x, necepljeni, ki so preboleli delto, in so v zadnjih 2 tednih dobili omicron. Malo glavobola, grlo in malo smrkanja...
Tako da tale blamaža s testiranji naj se zaključi in naj gremo nazaj na normalno diagnozo: Če imaš vročino ostani doma, drugače v službo...
Če bi sedaj vlada rekla: Zaradi cene testiranj, bodo čez 3 leta: višji davki, višji prispevek na zdr. zavarovanje, dražje trošarine,..... Hitro bi zaključili...
A je mogoče kje kakšen članek o tem, kdo dobavlja državi teste?

LP

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.359
2.558
113
1643866949996.png

Klapa ste gledali poročila ob 19.00h...so vam zadosti napumpali s številkami al morate še malo na 24ur in Siol ?
Ta virus je čista jeb*...ko je bilo koliko okuženih na dan smo bili zaprti v občine ? Sedaj je pa številka koliko krat višja pa boli vse čoko :)
Res ja ljudje ležijo po pločnikih mrvti...ufff sem zašvical tako me je strah.

Priponke

• 1643866892900.png
    1643866892900.png
    50,2 KB · Ogledi: 71

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
"če je vse res, kar pravijo o omikronu", potem je testiranje nesmiselno, oz bo toliko pozitivnih, kot bo testov. Vemo, da ga bomo dobili vsi v roku 2-3 tednov, why bother s testi torej? kot je rekel kajn, če so simptoni hudi, pač ostaneš doma.

Smisel bi še edino imelo testirati v bolnišnicah in pa kakšnih zavodih. Največji nesmisel pa je v šolah, še večji kot med delovno populacijo.

Ampak...je pa zanimivo, da je kljub vsemu temu brezposelnost nizka, denarja na bankah pa toliko, da ga rinejo od sebe in ga ne morejo pomagati. Tako da stanje očitno ustreza "eliti". Od kod zdaj toliko denarja na voljo, pa pite boga?

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Sem mislil spremenit naslov teme iz kitajskega super virusa v kitajski super darjan...pa ne gre...