Colorado 300 osvetlitev poraba

m_k

Pripravnik
3. okt 2007
32
0
6
Če bo koga zanimalo. Na Garmin Colorado 300 sem meril tok, ki ga porablja med delovanjem. Inštrument je meril na 10mA natančno, ni glih neka natančnost, za referenco pa je.

170mA - naprava vklopljena brez osvetlitve
200mA - naprava vklopljena s polno osvetlitvijo
360mA - naprava vklopljena s polno osvetlitvijo in pod obremenitvijo (pregledovanje kart zoomiranje, kar je pač procesorsko požrešno) To je max. poraba, ki jo je mogoče doseči.

cca. 260mA je med navigacijo.
Zanimivo je, da ko je bil GPS sprejem izklopljen(v demo načinu), je bila poraba ista.

Torej osvetlitev porablja dodatnih 30mA, kar sploh ni tako veliko in ni bistvene razlike, če imaš skoz vklopljeno.

Zdi se mi kar velika poraba 170mA samo zato, da je naprava vklopljena brez osvetlitve in GPS sprejemnika.

Baterije 2650mAh Duracell, so držale 9,5 ur pri navigaciji z osvetlitvijo. Brez osvetlitve se bi za kakšno uro avtonomija podaljšala.

lp

diofant

Zelenc'
9. jun 2009
4
0
1
Te vrednosti sem nekako (v mejah pričakovanega slutil). Sam prakticiram tako, da imam v torbici vedno dva napolnjena akumulatorčka, ker zadeva v času beleženja samo prekine in ni izgube podatkov, samo zamenjati jih je potrebno takoj. V torbici je pod instrumento levo desno pravšnji prostor, kjer se batreije celo na tesno fiksirajo, da ne padejo ven tudi pri naključnem napačnem odprtju.