Cloud storage

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Temo odpiram, da malce predebatiramo o vseh možnostih shranjevanja podatkov v oblaku.

Sam trenutno uporabljam android telefon in tablico, tako da je nabolj logična odločitev za Drive.

Všeč mi je, neomejena količina slik, v kolikor se strinjaš, da Google prekodira velikosti samih fotografij. Sam osebno nisem opazil nekih razlik v kvaliteti, tako da mi je opcija top.

Zanima me pa kaj uporabniki drugih storitev mislite o uporabnosti takšnih in drugačnih rešitev, katere so sedaj na voljo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz uporabljam Flickr za fotke in filmčke. Upload avtomatičen kadar sem na wifi, prostora 1Tb, vse fotke pa zaklenjene samo na moj profil. Dela fantastično.
Za podatke pa dropbox. Ampak zaradi količine fotografij sem moral poseči po nečem tretjem.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Zanima me pa kaj uporabniki drugih storitev mislite o uporabnosti takšnih in drugačnih rešitev, katere so sedaj na voljo.

Če ti vidik zasebnosti ni sporen, potem si itak že vse omenil. Ker Google ti namreč tudi vse slike pregleda (z uporabo strojnega učenja) in poskuša iz njih sklepati določene stvari - za namene avtomatskih albumov, videov ipd.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:

Če ti vidik zasebnosti ni sporen, potem si itak že vse omenil. Ker Google ti namreč tudi vse slike pregleda (z uporabo strojnega učenja) in poskuša iz njih sklepati določene stvari - za namene avtomatskih albumov, videov ipd.

Glede zasebnosti fotografij, me niti ne skrbi, so vse takšne da bi jih načeloma lahko objavil na Facebooku, če bi bil take sorte.

Bolj mi je pomembna zanesljivost shrambe, dostopnost, enostavnost, ipd..
Ne da se ti zgodi, da nekega dne ponudnika ni več, dostopa do oblaka pa tudi ne
crazy1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Sam sem na COPY. Trenutno imam preko povabil 112 GB. Na androidu avtomatičnno uplouda, ko si na WIFI, na WP in IOS na tvojo potrsitev. zaenkrat zadovoljen. Kvaliteta in velikost slik taka kot native, brez stiskanja.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
OneDrive za slike (auto backup iz telefona) in nekaj dokumentov, za delo pa Dropbox.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik boc pravi:
a nobeden ne uporablja mega (50GB free + sifriranje) ?

Glede za kaj se primarno to uporablja, ga jaz ne bi imel kot neko zanesljivo varianto...
Poglej si kaj se je zgodilo s predhodniki te storitve
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
domač PC in šerane mape
wink-1.gif

dva klika na telefonu, pa se naredi backup lahko na X diskov:)

oblakom nekak še nisem začel zaupat, pa to me moti, da kr sam uploada. Pač včasih kako sliko nardim pa jo potrebujem samo par dni, včasih slikaš kako neumnost... Raje imam stvari v svojih rokah:)