Clio I 97 letnik ne morem vklopit kratkih luči

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Zgodilo se je med vožnjo da se naenkrat ni dalo preklopit nazaj iz dolgih na kratke luči (vse ostale luči delajo normalno) naj omenim samo da sem dva dni prej namontiral radio Evertone. Obe žarnici sem včeraj tudi zamenjal z novimi v primeru da bi obe žarnici crknili na enkrat kar je tako malo verjetno. Mi lahko kdo svetuje ? Kaj preverti da bomo lahko šli v ponedeljek zjutraj normalno v službo.

Lp in hvala

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Zgodilo se je med vožnjo da se naenkrat ni dalo preklopit nazaj iz dolgih na kratke luči (vse ostale luči delajo normalno) naj omenim samo da sem dva dni prej namontiral radio Evertone. Obe žarnici sem včeraj tudi zamenjal z novimi v primeru da bi obe žarnici crknili na enkrat kar je tako malo verjetno. Mi lahko kdo svetuje ? Kaj preverti da bomo lahko šli v ponedeljek zjutraj normalno v službo.

slo ti je stikalo za luci. 95% verjetnost ....

Lp in hvala

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
lahko da je crknila samo ena zarnica in daje stik. Potem gorijo kratke in dolge naenkrat. Najprej preveri zarnice, potem bi lahko bilo stikalo za preklop zanic.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
šel je šalter.... sem ga že razstavil in zbrusil kontakte ...dela kot nov

Imam pa nov problem motor je začel nekako trokirat ko prestavljam... ko dodam dovolj gasa nekako gre... nisem čisto prepričan ali se je to zgodilo po demontaži katalizatorja in gibljive cevi ko sem hotel popraviti počeno prirobnico- zašvasal jo je kasneje mojster. Motor bo imel počasi 150000 prevoženih. Moral bi zamenjati svečke.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Zamenjal svečke avto ne trokira več vzel sem na petrolu Champion c9yc za 1.96€/kos. Bomo vidli kako dolgo bodo zdržale.... original od Equiema so zdržale 27000 km.