Clio 3, svetila varovalke

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
V glavnem žarnice ne svetijo in sicer leva parkirna, zadnja leva in za tablico.
Varovalke pod volanom mi delujejo vse cele vsaj po testerju.
Crknilo je pa vse skupaj pri menjavi žarnice za tablico, ko se je ena sesula in je prišlo do kratkega stika.

Ne vem sicer kako je s temi varovalkami, ker ni označeno, da bi bilo kaj posebej vezano, ni niti v servisni knjižici, servisi so pa že zaprti, brez leve zadnje strani pa ne upam na pot zvečer ;(

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Daj poglej še varovalke pri motorju. Kateri letnik je avto in kakšen motor ima? Ti bom pogledal v autodati za shemo varovalk.

22. jul 2007
13.583
1.766
113
124
Ma ta 3-jka ima tako blesavo postavljene varovalke pod armaturo, da komaj zraven prideš.

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
10A varovalko poglej, označena na sliki z rdečo. Naj bi pa bila pri motorju. Pod armaturko so varovalke za druge reči, vsaj glede na podatke iz autodate.

lp
1743516-untitled.JPG

Priponke

• 1743516-untitled.JPG
    1743516-untitled.JPG
    27,2 KB · Ogledi: 2.351

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ma sm mogu pol armaturke podret, da sm pršu do njih
wink-1.gif

@oorosh, skočim do avta pogledam in poročam, hvala za enkrat za trud
wink-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Prjatu hvala ti za pomoč dobiš *****
Varovalke so ob akumulatorju, pod blatnikom, tko, da je baterijo potrebno odstrant (šalabajzarji eni F).
Varovalka je točno ta, ampak ker ni blo 10A pri roki (pregoreta v rezervi) je not letela 15A (bom ob priliki menjal), upam, da nebo hujšga do takrat - bog se ga vedi kad.

Še anekdote:
- Ker ni blo dost orodja je blo vmes potrebno letet še po dodatnega, ampak če pa nimaš priklopljenega akumulatorja, kako hudiča zakleneš vozilo (ni notranjih ročk in ključavnice na sopotnikovi strani) ?
- Če nis vajen servisirat vozila, zna tud kak kos plastike odletet
wink-1.gif

- placa v vozilo in pri motorju dovolj, ampak vsaka zadeva je tako lepo nastavljena, da morš pol vozila podret , no važno je, da na papirju zgleda
wink-1.gif

oorosh

Pripravnik
17. jan 2010
123
1
18
Ljubljana
Me veseli, da si poštimal zadevo. Ja, pri renoju dostikrat kaj postavijo tako štorasto, da je potrebno vse razstaviti. Se spomnim ko sva s frendom prvič menjala prednjo žarnico na meganu II, ene dve uri dela + čas za pivo. Glede zaklepanja imam pa podobne izkušnje s smartom, no na srečo ni nič zginilo v tistih 15-ih minutah ko sem šel po nov akumulator.

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tip ima dve polomljeni levi roki. Se da b.p. Zamenjati skozi odprtino, v fazi II še lažje, saj so poenostavili zaklepanje žarnice (ni več vzmeti).
Na Scenicu jo zamenjam kadarkoli v 5 minutah.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.908
113
Češnja na torti vseh možnih failov pri cliu III so pa brisalci, ki se jih ne da dvignit ker ročke butnejo ob havbo.
bonk.gif
Poleg vrat. Vrata se pri tem avtu ne odpirajo ampak odlomljajo, tako da, če imaš recimo polne roke rečeš "a mi prosim odlomiš vrata".