Clio 2 in zadnja klop

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,
odpravljam se na morje, pa me zanima, če zna kdo v celoti odstranit zadnje sedeže v Cliotu II, 3vratni 1.5diesel. Del, kjer sediš je itq samo zataknjen, to mi je jasno (
grin1.gif
), zanima me del, na katerega si naslonjen in se zloži navzdol. Na straneh vidim, da je v nekakšnih vodilih, na sredini se pa drži, pa ne upam na silo vlečt, navodil pa ne najdem. So naredili plug&play, ali se moram z orodjem lotit avta?

Lp
Peter

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kje si to fotko najdu?
Nevem, če so samo plug&play. Če so, bi mogli imet na zadnji strani (v gepeku) kak zatič za odstranitev.
Pomoje glih tok simpl ni, ker je to manjši avto.
Tko da imaš 2 opciji:
1. Vzameš orodje, pa odtegneš šraufe pa odstranš sedeže
2. Zapelješ Renoja na odpad
evil.gif

Pač, kar ti je bolj pri srcu.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Ktero fotko
hysterical-1.gif

1.) poskušam se izognit načela "če je bilo lahko razstavit, ne bo šlo nikoli več skupaj"
grin1.gif

2.) dokler si ne morem privoščit drugega, bom moral ostati pri temle, vsaj žejen ni...
crazy1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Napisu si, da na straneh vidiš... Če si najdu kšno fotko, jo prlimej, da mal pogledamo.
Kolega je imel istega, samo se ne spomnm, če lahko na simpl daš ven..

@2. Sem bil istega mnenja. Pa so bli izredni servisi, tko da sm rajš brez, kot pa stalna stranka pri mehankarju
grin1.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Tisti del, na katerega se nasloniš, je potrebno odvijačiti 3 vijake 17mm in gre potem komplet "ogrodje" z nasloni ven

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Sem se včeraj lotil... k sreči sem imel komplet orodja in cel sprej neke zadeve proti rji, ker ni šlo čisto zlepa
grin1.gif

Dva vijaka s ključem 17mm, ko odstraniš tisti konec železja se pokaže še ena zvezdica podobnega premera ki drži sedeže, ki pa se potem lepo snamejo. Sem se bal da bo huje
smile-1.gif

lp

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
To je Renault ... notranjost in zunanjost se hitro razdere ... okoli motorja pa ... ne bom zgubljal besed, ker noben konstruktro pri Renaultu v življenju ni držal orodja v rokah :D

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Konstrukcijski biser stoletja so roke brisalcev (Clio III). Ne moreš jih do konca dvignit ker butnejo ob havbo.
bonk.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Pa Megane III isto. Dvignejo se lahko za maksimalno 5cm. Večni problem z čiščenjem vetrobranskega stekla.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pardon, desnega ne moreš. Levega bi v teoriji lahko, v praksi pa je roka tako izvedena, da ne gre. Preveri
wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Konstrukcijski biser stoletja so roke brisalcev (Clio III). Ne moreš jih do konca dvignit ker butnejo ob havbo.
bonk.gif

Ha, nekateri BMWji (že skoraj 20 let stare zasnove) imajo isto foro...
bonk.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
To je Renault ... notranjost in zunanjost se hitro razdere ... okoli motorja pa ... ne bom zgubljal besed, ker noben konstruktro pri Renaultu v življenju ni držal orodja v rokah :D

To je tko narejeno, ker se Renault ne kvari, če pa se že, ga odšlepaš na najbližji avtoodpad in greš po novega Renaulta
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
bonk.gif

Si ziher? Danes imajo več ali manj vsa sodobna vozila (zradi aerodinamike) brisalce pokrite z pokrovom motorja. Se pa brisalce da dvignit v "servisni položaj" to je cca. 5cm nad spodnjo točko od kjer se jih potem normalno dvigne. RTFM!
evil.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Tako kot je Utisevalec povedal.

brisalce "ustavis" na visji točki in jih lahko dvigneš