Citroen Xsara - pomoč prosim

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Tastara je na hitro nabavila eno Xsaro letnik 2003, ker seveda ni bilo nobenega desca okoli, da bi vsaj približno videl napake je pač ratal nakup kakršen je...nime veze. Avto ima na žalost francoska navodila za uporabo
uf-1.gif

Zanima me par stvari - upam, da se tukaj najde kakšen lastnik takega Citroena...

1- Ali je to normalno, da je zadnji del avta čisto na tleh? Zdi se mi kot, da bi bili amortizerji zjebani, avto tudi kar poskakuje. Ali pa je pač tukaj v ozadju kakšna hidravlika, kot je to pri nekaterih Citroenih, da se med vožnjo avto dvigne?

2- Računalnik piska "Automatic lightning inactive" in se neka lučka za luči stalno vklaplja in izklaplja?

3- Kaj je to zaena tipka "Auto" na ročki za smerokaze?

4- ta avto naj bi imel računalnik ampak se meni ne sanja kako ga uporabljat...dejansko sploh ne vem ali ga res ima. Ima samo nek posebej ekranček nad radiom.

Hvala za pomoč!

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
2-
AUTOMATIC ILLUMINATION OF HAZARD WARNING LAMPS IN THE EVENT OF AN IMPACT
The BSI controls the hazard warning lamps when an impact is detected.
Functional description:
Action Illumination of hazard warning lamps.
IF condition the ignition is on
AND condition the impact detection input is activated (connected to + BAT).
The impact is detected by the inertia switch mounted on a rigid part of the vehicle's structure (mechanical switch).
The hazard warning lamps can be switched off after an impact by pressing the button.
Note: This function is not totally reliable. It depends on the size and type of the impact.
The fact that the hazard warning lamps have illuminated in the event of an impact should therefore not be communicated.

vir: http://www.clubcitroen.ro/forum/about9086.html

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Sem jo vozil nekaj časa.
1. Xsara ima zadaj torzijo. Lahko da je dejansko kaj zjebana, lahko, da jo je kdo namenoma spuščal (baje, da se to pri torziji relativno preprosto naredi). Avto se zaradi tega vzmetenja malo drugače obnaša od klasike. Poleg tega ima samodejno krmiljenje zadnjih koles, ki se v ovinkih nekoliko obračajo. Ko sem se ga navadil, mi je bilo zelo všeč.
4. Pritiskaš stranski gumb na eni od obvolanskih ročic. To spreminja prikaz na tistem displeju, ki je istočasno displej za radio.
Drugače je ena Xsara pri hiši (vozi oče), lahko popoldne preverim navodila, če ne bo nobenega odgovora za tisto ročko.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Tastara je na hitro nabavila eno Xsaro letnik 2003, ker seveda ni bilo nobenega desca okoli, da bi vsaj približno videl napake je pač ratal nakup kakršen je...nime veze. Avto ima na žalost francoska navodila za uporabo
uf-1.gif

Zanima me par stvari - upam, da se tukaj najde kakšen lastnik takega Citroena...

1- Ali je to normalno, da je zadnji del avta čisto na tleh? Zdi se mi kot, da bi bili amortizerji zjebani, avto tudi kar poskakuje. Ali pa je pač tukaj v ozadju kakšna hidravlika, kot je to pri nekaterih Citroenih, da se med vožnjo avto dvigne? Ne ni normalno. Xsare nimajo hidravlike, fedri so se posedli.

2- Računalnik piska "Automatic lightning inactive" in se neka lučka za luči stalno vklaplja in izklaplja? Lahko da ima senzor za luči( dnevne luči )

3- Kaj je to zaena tipka "Auto" na ročki za smerokaze? Kolikor jaz vem se tam prižgejo luči. Torej če piše avto beri prejšnji odgovor.

4- ta avto naj bi imel računalnik ampak se meni ne sanja kako ga uporabljat...dejansko sploh ne vem ali ga res ima. Ima samo nek posebej ekranček nad radiom.

Hvala za pomoč!

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
sem imel xaro 2002 letnik.
2 in 3 sta povezana - če držiš en čas tipko za auto na levi ročki (smerniki in luči) vključiš automatic lighting. To pomeni, da recimo podnevi ne moreš prižgati dolgih luči, lahko poblendaš, kratke ti delajo avtomatsko. Če se pravilno spomnim (pa nisem sigurno, da se, ker sem imel avto "samo" slaba 4 leta - do 2006), delajo ponoči dolge luči brez, da bi obrnil ročko na prižgane luči. Pa načeloma naj bi se prilagajala tudi osvetlitev radia in merilnikov.
4 - ročka na desni strani (brisalci) ima gimbek na koncu, katerega pritiskaš in ti menja prikaz range, trenutna poraba, skupna poraba... mislim, da z daljšim pritiskom resetiraš računalnik (spet nisem 100%).

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kako stojijo zadnja kolesa , takole / \?

Aja kakšno imate/ste imeli porabo. Zanima me za 2.0 hdi in 16 16v

Splash

Fizikalc
1. sep 2007
442
49
28
43
Imam xsaro Lahko ti povem za št2.da tista lučka v armaturki, ki kaže prižgane luči-lahko utripa ker je poškodovana/izrabljena/ali v stiku leva ročka, s katero prižigaš luči, baje je kar pogosta napaka. Pri meni tudi tako dela.
Drugače imam 2.0 HDi, poraba je na skupnem povprečju 5,2.
Računalnik ima, katerega upravljaš z gumbom na desni ročki.

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
1. Kot so že omenili, skoraj 100% zarustana torzija... bojda skoraj ni xsare, ki bi imela več kot 200 kkm in brez težav zadaj. Popravilo je drago, če si iz okolice lj, kliči Vargaland pri Vrhniki