Citroen Xantia nekaj informacij rabim

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Včeraj sem kupil ta potujoči fotelj. Motor je 1.9 td. Po prevoženih 150 km se mi kr dopade ta avtoček. Za 550€ je dobr. Kaj me zanima? Ko obračam volan, se nekaj sliši in na štand gasu cuka, kot da je zmanjkal olja, ampak ga je dosti. Zadnji del avta čez "noč" recimo počepne. Ko avto vžgeš je takoj dvignjena, sam nevem al je to uredu.
Ne delajo lučke pri števcih in pri tipkah za ventilacijo. Kje to podiram, da ne bom vse polomil.
Radio: na kasete
frown-1.gif
, sicer uredu lovi, sam kaj pa vem, če me kdaj ne pade na pamet in bi kak mp3 poslušal. Imam en res uredu Kenwood sam kako je potem s tipkami na volanu.
Imam ene feltne doma, nove 4x106, ET 42. Po šraufih pašejo na xsara in picasoja, sam se naslonijo na amortizer. Ne da se mi šraufat, zato sprašujem
grin1.gif
. Dones gremo zalit, mislim, da bom kr dobr zalil, ker me je kr mal strah te hidravlike.
Pa še to, sem mislil, da se lahko vozim v vseh položajih nastavitve, [cenzura]
jezen.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
najprej to, da za 800-1200eur dobis bulletproof bencinarja 1.8 16V, ki nima prakticno nobene napake in to od prvega ali drugega lastnika, ne pa te stare 1.9 dizle, ki so jama brez dna. ce pocepne cez noc bo pocasi sel regulator visine zadaj.

ko zalaufas avto, se prec dvigne na polozaj? ko se usedes na kufer zadaj se mora avto spustiti in takoj nato dvigniti v vozni polozaj. to dela? so bile kugle ze menjane? vsaj filane? kaksen je LHM? ga je dovolj?

vozis se lahko v normalnem polozaju, malenkost dvignjen je do nekaj 10kmh (pozabil ze), tisti najvisji pa do 10kmh, da splezas cez kaksno oviro. spusti se avto v servisni polozaj. lahko ga na parkiriscu ko avto parkiras, bo kul izgledalo
smile-1.gif

preglej citroen forum, imas enega dobrega pri nas. pa fantje so majstri.

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Kot je že ggg rekel, na citroenar forumu je precej napisanega o xantijah, tudi z moje strani.
Nas je nekaj norcev, ki vse sami šraufamo.
Odsvetujem težko nogo pri 1.9TD motorju, drugače boš kmalu rabil drugo glavo. Osebno preizkušeno, večkrat.
Felge od forda ne pašejo.
Xantia ima ET od 8 do 18. Odvisno od širine platišč in modela.
Mislim da še imam kak komplet, če boš iskal. Drugih rabljenih delov je tudi precej.

Če ima res toliko kilometrov kot pišeš, potem čestitam za nakup.
Moja zdajšnja jih ima skoraj 400.ooo, z vprašljivo zgodovino prvih 6 let, italjanka.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Kot predhodniki: pojdi na www.citroenar.eu. Lepo se predstavi in preberi prejšnje poste, potem pa zastavi vprašanja.
Moja ima že 470000 km in ne žre olja; bencinar na LPG predelana, uboga, po celi Evropi je šla - pa še prikolico vlekla. Redno servisirana!!! Če piše: menjaj na 20000 km potem menjaš. In boš zadovoljen še na mnoga leta.
Pa brez experimentov in bližnjic: to je bil drag avto in tudi vzdrževanje je temu primerno. Bine v Žireh to fino obvlada pa še kar nekaj kosov dobiš rabljenih pri njemu, Toro pa tudi pove, kaj se mora pa novo vgraditi.
Srečno z limuzino!
LPM

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
najprej to, da za 800-1200eur dobis bulletproof bencinarja 1.8 16V, ki nima prakticno nobene napake in to od prvega ali drugega lastnika, ne pa te stare 1.9 dizle, ki so jama brez dna. ce pocepne cez noc bo pocasi sel regulator visine zadaj.

ko zalaufas avto, se prec dvigne na polozaj? ko se usedes na kufer zadaj se mora avto spustiti in takoj nato dvigniti v vozni polozaj. to dela? so bile kugle ze menjane? vsaj filane? kaksen je LHM? ga je dovolj?

vozis se lahko v normalnem polozaju, malenkost dvignjen je do nekaj 10kmh (pozabil ze), tisti najvisji pa do 10kmh, da splezas cez kaksno oviro. spusti se avto v servisni polozaj. lahko ga na parkiriscu ko avto parkiras, bo kul izgledalo
smile-1.gif

preglej citroen forum, imas enega dobrega pri nas. pa fantje so majstri.

Avto se takoj dvigne in če obremenim zadnji konec, ga tudi popravi. V serisnem načinu ga še nisem imel, ampak je huda ideja
zmaga.gif
.
Imam dizlarco, od prvega lastnika. Sicer po tolko letih to nič ne pomeni in verjetno je tudi kaj zamolčal. Hiter avto to res ni, nekje k Ford Mondeo mk2.
Rabil bi pa levi blatnik, ker je spodaj prerjavel.
Slikal bom, ko gre mal čez vodo
tongue-1.gif
in a citroen forumu me že najdete, sam nisem še nič pisal. Nisem si mislil, da se vas še toliko okvarja s to "jamo brez dna"

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
aha vidim, da so se javili.

smoukar prosi gregorja in ostale glede podrobnih informacij. on sraufa avtomobile (citroene) sam, jaz samo vozim. se pa strinjam, da je avto potujoci fotelj in avto, ki cisto neupraviceno ni dobil dovolj pozornosti. tak dragulj, ki bo potonil... pac v skladu z miselnostjo balkancev. nacivagen in bmw sta zakon, francozi jajca.

jo bos predstavil?

aha nujno, nujno lhm preveri!

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Gregor, kako naj razkopam armaturko, da pozamenam lučke pri števcu in pri ročkah za uravnavanje ventilacije?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
A ima motor iz PSA, če lahko vprašam? Zanima me bencin 1,6.

1.6l bencinarji v xantiji so bili zelo redki, pa se to pfl

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
uf ja... jest sm tud mel xantio.... 1,8i.... sicer nisem imel ravno sreče pri nakupu, še manj pa pri prodaji, ampak kadar je bila vozna, je bila res udoben avto.

Tele bunke so mi delale sive lase... pa mašina... če si gas pohodu do konca je kr neki počl v mašini, k da bi se nekje kej benza nabiralo in bi potem to zgorelo...

Drugače mi je bil pa všečen avto, škoda ker ne delajo več takih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Drugače mi je bil pa všečen avto, škoda ker ne delajo več takih.
Ja, k ne bi imel samo sivih las, ampak bi bil že brez njih.
evil.gif