Citroen Xantia in hidravlika

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Dones je skoraj umru zadnji konec. No, če dam v zgornji položaj se dvigne, če dam v spodnji, se spusti, kar je vmes, zdanji del ne reagira. Ubistvo, tut prvi ne uboga na kkomande, tiste vmesne, ki so za vožnjo. Kam na dolenskem se naj obrnem?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
sem, od daleč nekje prebral. Kje ta gospod pomaga nam, hidravičarjem
tongue-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
O, sej ne da bi bil len in mal googlal
uf-1.gif
. Jp, len sem in švoh , ker ni blo počitka.
Je kolega iz citroenarja razložil v čemu je trik, očitno babnca potrebuje pozornost
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Obnovi komplet hidravliko s komfortnimi kuglami pomoznosti in regulatorji spredaj, zadaj. lhm tekocino in bos imel mir minimalno naslednjih 100.000km, ce se vozis po gradbiscih. Cena je v rangu komplet menjave amortizerjev in fedrov klasicnega podvozja istega razreda. Nekaj ceneje no..

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In trik je?
V eni plastični povezavi med stabilizatorjem in regulatorjem.
ggg
To ne bom delal, ker je dec pred mano pred par km poštimal kugle in nekaj cevk. Menjal bom za sproti, če se vržem v podvozje, bo vrednost popravila ene 3 moje xantie. dal sem zanjo pa 550€. Ker se že kažejo znaki rjavine, bi mogel še to poštimat, pol pa motor,..... nene, ko bo vrednost popravila mal večja kot 3 gajbe pira
grin1.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Tisto plastično povezavo lahko zamenjaš - sam draga je. Popusti vijak in posledično avto sede deol.
Rešitev - vzameš vezico ali še bolše jekleno žico in fiksiraš nazaj.
10 minut dela. Če nisi vešč potem pelji v Žiri k Binetu.
Tudi pri moji Xantii se je to zgodilo - vozi jo hčerka. Pa pooblaščenci niso bili navdušeni nad tako rešitvijo, Toro pa je to uredil v 5 minutah - pred 60 kkm. Nobenemu na pamet ne pade menjati tisti vzvod.
To je to.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Tisto plastično povezavo lahko zamenjaš - sam draga je. Popusti vijak in posledično avto sede deol.
Rešitev - vzameš vezico ali še bolše jekleno žico in fiksiraš nazaj.
10 minut dela. Če nisi vešč potem pelji v Žiri k Binetu.
Tudi pri moji Xantii se je to zgodilo - vozi jo hčerka. Pa pooblaščenci niso bili navdušeni nad tako rešitvijo, Toro pa je to uredil v 5 minutah - pred 60 kkm. Nobenemu na pamet ne pade menjati tisti vzvod.
To je to.

popolnoma isto je bilo pri moji, letnik 1994, rihtal pa sem pri binetu to leta 2006 al nekaj takega ...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Ta plastični vzvod med regulatorjem in stabilizatorjem se sname pri regulatorju. Pri stabilizatorju je z neko žično varovalko zaščiten. Ko sem nazaj nataknil, sem tudi na drugi stani zaščitil s drotom po domače. imaš ap to zadevšno še spredaj tako da, malo počakaj in boš kmalu ugotovil, kje je težava
grin1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ja, meni je ta palčka tudi dol padala in je zadaj avto počepnil. pol pa mi je delavec pri binetu nekak noter privil in ni več dol padala ...