Čitalec za položnice

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
Zanima me če obstaja kakšna poceni varianta čitalca za položnice? Torej da bi samo potegnil položnico skozi mašino in bi že imel izpolnjen nalog v spletni banki?

Bojim se, da stvar ni poceni? Pa še vsaka banka ima nek svoj framework spletne aplikacije.

Abanka ima neko finto slikanja položnic s telefonom, ampak potem tudi placas preko mobilne aplikacije.

Hvala.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.400
1.405
113
Kaj pa e-račun direktno v banko ali pa vsaj elektronski na mail iz katerega lahko potem copy/paste v e-banko? A imaš dejansko toliko položnic, da bi se ti to izplačalo?
Tile čitalci so namreč bolj bančna zadeva in temu primerno dragi...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Sberbank aplikacija za android ima funkcijo. Poskeniraš.
nahrung002.gif
Jo lahko dolpotegneš in sprobaš.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hrc.eb.mobile.android.hibismobilesberbank

mistique

Guru
16. jun 2009
14.007
1.810
113
Emona / Carnium
Če boš hardware-sko OCR-al, boš rabil SW vmesnik, ki bo string iz čitalca razmetal po poljih na maski e-banke. Tak vmesnik sicer obstaja, ni ga pa težko naprogramirat, če znaš.

Če boš skeniral (SW OCR) pa boš rabil zadosti napredno aplikacijo, da lahko naprogramiraš indexe oz. izhodne podatke...

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
Aja, ok. Sem upal, da je kaka varianta, da kupim mašino pri mimovrste za 100 EUR pa roka
smile-1.gif

Od 20 izdajateljev položnic imam samo ene 6 ali 7 takih, ki majo možnost e-računa (elektro, telekom itd.). Kake komunalne zadeve - voda, smeti itd pa v takih malih občinah še tega ne poznajo.

Pol pa so tu še akontacije dohodnin in obračuni prispevkov, ki jih pa itak moram vnašati ročno. Pa včasih se najde kak poslovni partner, ki ne zna predračuna po mailu poslat, ampak ga zapakira v kuverto skupaj z UPN.

Škoda, sem mislil, da so kake poceni rešitve za mikro podjetja.

To kar ima Sberbank imajo tudi druge banke. Bom probal še enkrat ob priliki, ampak ko sem nazadnje to delal, sem skoraj živce izgubil preden mi je prebralo položnico.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
HAL mBills ima aplikacijo, lahko plačuješ ne glede na to pri kateri banki si.

Ampak zgolj preko mobilnika z Android ali iOS operacijskim sistemom... On pomoje isce varianto, da bi to preko racunalnika delal ... Pa se nisem preprican, ce je na voljo tudi za pravne osebe...