Cisco UC500 in DetelFone SIP Trunk

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Za šolo pišem seminarsko nalogo na temo VoIP in se trenutno malo igram z opremo (Cisco UC500, 7960,7961, softphoni,...) Da bi bila stvar malo bolj zanimiva, pa bi želel na UC500 nastaviti SIP Trunk.

Če se je slučajno že kdo ukvarjal s tem, me zanima, ali je možno na UC500 skonfigurirati brezplačen DetelFone s SIP nastavitvami.

SIP nastavitve je sicer potrebno pisno zahtevati, za kar trenutno nimam časa. Kolikor sem razbral iz njihove strani, naj bi na podlagi zahteve posredovali uporabniško ime in geslo za SIP (kar sem uspel posnifat), ostale nastavitve pa so enake za vse ( nastavitve) , ali se morda motim.

Za začetek bi probal zadevo usposobiti preko X-Lite na PC-ju (preko Fringa na telefonu načeloma deluje, čeprav more bit nekaj narobe, ker pri dohodnem klicu, klicatelj nič ne sliši), nato pa, če je sploh možno vse skupaj skonfigurirati na UC500.

EDIT: Uspelo mi je nastavit VoIP Discount za SIP Trunk na UC500, vendar nimam nič denarja gor, da bi lahko klical ven (načeloma se pa poveže in ob klicu na eksterno številko pove, da ni dovolj sredstev za klic), pa še sprobal bi rad dohodne klice, zato vztrajam pri DetelFone.

EDIT2: No pa se je splačal mal eksperimentirat, namreč odhodni klici preko Detla že delujejo
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Podobne teme