Cisco Aironet 1130 AG Series

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Zanima me če je že kdo nastavljal Cisco Aironet 1130 AG Series (IOS) Acess Point in kako je nastavil na statični ip da mu je delovalo?
Če bi lahko napisal navodila,ker po tistih iz Cisco strani nikakor ne deluje.
Uspe mi nastavit statični ip vendar se potem nikakor noče povezat na internet.
Nastavil sem IP,masko omrežja,privzeti prehod,dns strežnike se povezal z prenosnikom in mi napiše da je povezava omejena ali prekinjena.
Ko grem nazaj v nadzorno ploščo od Acess pointa je še vedno nastavljen statični ip in vse ostalo,ampak interneta pa ni.
Če pa dam med internet vtičnico router in na njega priklopim ciskota in mu dam statični ip ki ga da router pa vse nadalne ipje ki jih dobij prenosniki dodeljuje router saj namesto privzatega prehoda ki sem mu ga nastavil potegne privzeti prehod od routerja,vendar v ciskotu je še pa vedno tisti ki sem mu ga dodelil.

Lepo prosim za pomoč

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Da prislonim še moj piskrček.

Zadeva: internet priključek je v 1. nadstropju, kjer gre potem najprej na ruter Linksys WRT54GL, kjer skrbi za 2 prenosnika (WiFi).

Rabil bi pa še internet v pritličju, kjer bi pa bila povezana 2 PC-ja preko bakra. Kabla ne morem spraviti dol.

Kolikor sem gledal bi rabil ruter, katerega nastavim v client mode, da sprejema preko WiFi-ja, dalje pa daje signal preko bakra.

Je to prav?

Kateri ruter je potem najbolje? Ali VFT54GL to zna, da bi ga postavil v client mode? Ker lahko za primarni router postavim tudi en starješi ruter od LevelOna, kateri pa te funkcije ne zna.

Hvala in Lp,

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.324
151
63
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Da prislonim še moj piskrček.

Zadeva: internet priključek je v 1. nadstropju, kjer gre potem najprej na ruter Linksys WRT54GL, kjer skrbi za 2 prenosnika (WiFi).

Rabil bi pa še internet v pritličju, kjer bi pa bila povezana 2 PC-ja preko bakra. Kabla ne morem spraviti dol.

Kolikor sem gledal bi rabil ruter, katerega nastavim v client mode, da sprejema preko WiFi-ja, dalje pa daje signal preko bakra.

Je to prav?

Kateri ruter je potem najbolje? Ali VFT54GL to zna, da bi ga postavil v client mode? Ker lahko za primarni router postavim tudi en starješi ruter od LevelOna, kateri pa te funkcije ne zna.

Hvala in Lp,

Jaz ponavadi dam dva WRTja (še prej naložim dd-wrt) v WDS.

Jernej

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.324
151
63
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
Zdravo!

Malo še obrazložitve, kaj je to WDS?

Lp,

Wireless Distribution System
smile-1.gif
. Stvar gre preprosto takole. Večina domačih izdelkov je AP, torej dostopna točka in se na to točko lahko različni uporabniki le priklopijo. To so v praksi večinoma prenosni računalniki in telefoni. Ko pa potrebuješ razširitev dosega omrežja, pa potrebuješ opremo, ki zna, ali podaljšati doseg, ali pa narediti svojo mrežo in se tudi brezžično priključiti na drugo.

Da ne zaidem drugam in ostanem pri točno določenem izdelku, torej Linksys WRT54GL z naloženim dd-wrt firmware-om, WDS se tukaj obnaša tako, da v te routerje vpišeš MAC naslove sosednjih routerjev, ti pa potem med sabo naredijo mrežo. Uporabniki se pa priklapljajo ali na močnejšega ali pa svojega (vsak ima lahko svoj SSID). Uporabljam pa to stvar predsem zaradi tega, ker mi ta kombinacija dela bp, medtem ko se "client mode" ne obnaša najbolje. dd-wrt namreč tudi pozna ta način, ampak se mi na terenu ni najbolje obnašal in sem na vseh lokacijah naredil WDS...

Jernej