Čiščenje ventilatorja prenosnika

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Mene pa zanima na koliko časa ali če sploh kdaj očistite ventilator na laptopu?

Heh... se mi zdi, kot da sem postavil anketno vprašanje
nahrung002.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po potrebi. Nekateri čiščenja ne potrebujejo nikoli, drugi pa letno. V glavnem ko začne ventilator bolj oz. večkrat delovat kot pri novem, ga počistim. Razen sestrinega Sonyja, ki ga nikakor ne spravim narazen in se dere že ko zmešan nonstop
tongue-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Navodila za razstavljanje običajno dobiš na netu... Jih Sony skriva sto na uro?
tongue-1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pri starih prenosnikih je večinoma narejeno tako, da samo odviješ par vijakov, ki držijo plastiko nad hladilnim sistemom in ga imaš takoj zunaj. Pri novejših prenosnikih je treba pa kar celega razstaviti.
Jaz sem svoj prenosnik le enkrat v 5 letih preventivno sčistil, pa tudi takrat ni bilo prahu na rebrih. Odvisno od samega hladilnega sistema in okolja, v katerem se prenosnik uporablja.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz sem svojega acerja ponavadi moral s kompresorjem pihnit nekje na 2-3mesece, da je bil hrup znosen. Samo menda ni pametno pihat v ventilator, ampak meni ni za to laptop delal nič slabše
grin1.gif

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Jaz na mojem HPju cca. 1 krat na pol leta spucam reže.

Spodi 2 vijaka, na tipkovnica hakli med ESC-F1, F4-F5, F8-F9 ter F12-scroll, dvigneš tipkovnico in vidiš ventilator in vse. Odstranim ventilator, poberem prah iz pred rež.
Pa še super je ker so vijaki taki, da se držijo in ne padejo nikamor. Jih vsaj ne zgubiš

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Če ga pihaš s kompresorjem, je dobro s kakšno bucko ali šivanko zatakniti ventilator, da ne gre v prevelike obrate.
wink-1.gif