Ciscenje rok po "odpiranju" pomaranc

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Ze nekaj casa opazam, da imam po "odpiranju" pomaranc na dlaneh eno zelo limasto snov, ki se z normalnim umivanjem rok z milom le s tezavo spravi stran. Pravzaprav je vse skupaj precej podobno temu, kot bi barval okenske okvirje ali balkonsko ograjo.
bonk.gif

Kaj je to za ena snov in kaksno ciscenje se priporoca? A bo treba zdaj pomarance tretirati kot barvo in uporabljati rokavice ali pa pucati roke z razredcilom? smirk:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
v lupini citrusov je ogromno eteričnih olj, če k temu dodaš še preparate, ki ohranjajo sadje sveže, dobiš kombinacijo, ki gre težje z rok

pomaga, če pred lupljenjem umiješ sadje z vodo ali še bolj ekstremno, da pustiš namakat sadje nekaj časa v raztopini sode bikarbone

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Verjetno bodo ti "preparati" krivi. S tistim, kar imajo olupki naravno v sebi, smo se v "otroskih letih" veselo spricali, pa ni bilo panike (malo je bilo obarvano, nikakor pa ne "limasto").
aplauz.gif

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Jaz zaradi tega pomaranč sploh ne jem, ker je to cel postopek... Najprej jo moraš olupit, se po možnosti še pošpricaš in potem si moraš še temeljito umiti roke z milom
smirk-1.gif

No, kadar mi jo pa moj
srce-1.gif