Čiščenje LCD zaslona na prenosniku

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na to, da gre za prenosnika, ki se precej tovori naokoli (čeprav je bil mišljen bolj, da bo več ali manj na mizi ...
redface-1.gif
), se je posledično LCD zaslon že kar zapacal, zdaj pa me zanima - kako lahko to čimbolj enostavno spucam, pa da ne spraskam površine, recimo.

hvala, in LP

Dizzy

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz mojega čistim z navadnimi robčki (klenex super soft
tongue-1.gif
), po potrebi navlažen. Sem probal že s čistili, pa na glosy površini pusti lise, in tisto je pa nočna mora pucat.

Lp

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
jz ga pucam kar z vlazno mikro krpo, ce pa ostane lisast grem pa se z suho cez.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Sem skoraj siguren, da ni problema.

Jaz sem uporabljal, kar je prišlo pod roke. Najpogosteje eno stvar od nikoli-slišal firme v zeleni flaški - za lcd-je, table, plastiko... you name it. Našprical in pobrisal s papirnato brisačo. In se je vedno super spucalo. Mat display, top varijanta iz Dellovega hleva.

Podobno dobro gre tudi s čistilnimi robčki za očala.

Da bi kaj fenatl ali da bi postalo lisasto še nisem doživel.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v sparu sem kupil komplet 30 robčkov Splendid (šparova znamka) za slab 1€, ki so navlaženi z po mojem, da z alakoholom (po vonju sodeč) in z njimi brišem vse živo. Na monitorju ni nič lis, očala se tudi spucajo, ekranček na mobitelu tut ni več masten...
smile-1.gif

Ko obrišeš je površina malo vlažna, počakaš 5sek in je že suha:)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no saj zato sem prašal, ker ga je moja zadnjič na svojem spucala, pa so te lise ostale, pa je bil samo še večji sranje ...
redface-1.gif
aja, oba mava glossy varianto zaslona ...

bom jutri probal tole splendid varianto od Spara ... zgubit nimam kej, sam boljše bom videl.
grin1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Eni pa mate probleme...

LCD čistim z mikro krpo, navlaženo z mlačno vodo.To je to...

btw Alkohol ni priporočljiv za čiščenje LCDjev, ki nimajo preko neke zaščite. Vsaj tako so bla navodila že pri 2 samsungih.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
vzamem stelex, naspricam in pobrisem z tistimi belim papirjem v rolci ki je v kuhinji
smile-1.gif

Seveda sam laptopa tako, da je lcd vodoravno in da tekočina "ne steče" nikamor.